onsdag den 5. november 2014

Varm æblekage





Jeg elsker kombinationen af varme æbler, kanel og ristede mandler… uhm, den går rent ind hos mig denne skønne efterårs kage – og det gjorde den også hos de store børn.

Jeg lavede den i søndags, efter at vi havde gået en længere tur på Skamlingsbanken. Vi var blevet blæst godt igennem, og det havde været en forrygende efterårstur. Så det var intet mindre end forrygende, at komme ind i varmen og få varm æblekage, og varm chokolade…

  

Opskriften er såre enkel:

100 g. hvedemel

100 g. havregryn

100 g. smør

75 g. sukker
Kanel
Hakkede mandler

Ca. 3-4 store æbler

Bland hvedemel, havregryn, smør og sukker i en skål, og smuldr det så det minder om reven ost. Skær æblerne i tynde både (behold endelig skrællen på). Tærteformen smørres med smør, hvorefter du fylder tærtefadet op med æbler, gerne med top i midten.  Hæld smuldredejen ud på æblerne, så de bliver dækket. Drys med kanel og hakkede mandler henover.

Bages i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 15-20 min. Mandlerne må godt tage farve, men ikke for meget, så smager de brændte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar