Disse brød er altså gode.
De er rigtig gode at have i fryseren, så når du er i gang med at lave
dej, tager det ikke meget længere at lave dobbelt portion eller mere. Vi kan
godt lide at have brød i fryseren, så vi altid har noget vi kan tage op til
eftermiddag, eller til suppen om aftenen. Disse brød er meget velegnede til en
kop te om eftermiddagen, og giver børnene både mæthed, og energi på den gode
måde.
Opskrift
til 2 brød:
1 L. vand
25 g. gær
1 spsk. Salt
400 g. groft durum
600 g. fin durum
Gæren opløses i vandet, og salt tilsættes. Melet måles af
og hældes i røreskålen. Start røremaskinen på 1 og lad den køre ca. 1 min på
laveste hastighed, så den lige kan få samlet dejen. Skru derefter op på ca. 4
og lad den køre i 10 min. Tilsæt evt.
mere mel hvis den er for klistret, men den må heller ikke blive for sej/tør.
Lad den hæve ved stuetemperatur i 3-4 timer. Del den
derefter i to brød og læg det forsigtigt på en bradepande med bagepapir.
Efterhæve i ½-1 time og bages ved 225 grader i 25 min.
Du kan vælge at pensle dem med æg, vand, mælk eller yoghurt, eller bare drysse lidt durummel over brødene uden at pensle dem. Det ser også rigtig godt ud. Her har jeg penslet dem med æg.
Du kan vælge at pensle dem med æg, vand, mælk eller yoghurt, eller bare drysse lidt durummel over brødene uden at pensle dem. Det ser også rigtig godt ud. Her har jeg penslet dem med æg.
TIP!! Tjek endelig bunden på brødene når du
tager dem ud af ovnen. Det skal lyde hult, når du banker med knoerne under
bunden. Gør det ikke det, skal de have mere endnu. De får en hård skal, og et
blødt indre. Det er lige som det skal være.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar