torsdag den 13. november 2014

Durumbrød


Disse brød er altså gode.  De er rigtig gode at have i fryseren, så når du er i gang med at lave dej, tager det ikke meget længere at lave dobbelt portion eller mere. Vi kan godt lide at have brød i fryseren, så vi altid har noget vi kan tage op til eftermiddag, eller til suppen om aftenen. Disse brød er meget velegnede til en kop te om eftermiddagen, og giver børnene både mæthed, og energi på den gode måde.


Opskrift til 2 brød:

1 L. vand

25 g. gær

1 spsk. Salt

400 g. groft durum

600 g. fin durum

Gæren opløses i vandet, og salt tilsættes. Melet måles af og hældes i røreskålen. Start røremaskinen på 1 og lad den køre ca. 1 min på laveste hastighed, så den lige kan få samlet dejen. Skru derefter op på ca. 4 og lad den køre i 10 min.  Tilsæt evt. mere mel hvis den er for klistret, men den må heller ikke blive for sej/tør.

Lad den hæve ved stuetemperatur i 3-4 timer. Del den derefter i to brød og læg det forsigtigt på en bradepande med bagepapir.

Efterhæve i ½-1 time og bages ved 225 grader i 25 min.
Du kan vælge at pensle dem med æg, vand, mælk eller yoghurt, eller bare drysse lidt durummel over brødene uden at pensle dem. Det ser også rigtig godt ud. Her har jeg penslet dem med æg.

TIP!! Tjek endelig bunden på brødene når du tager dem ud af ovnen. Det skal lyde hult, når du banker med knoerne under bunden. Gør det ikke det, skal de have mere endnu. De får en hård skal, og et blødt indre. Det er lige som det skal være.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar