torsdag den 20. november 2014

Snelygte boller


Disse boller er simpelthen så lækre og julede at de bare må på bloggen nu. De er super skønne efter en lang gåtur, og efter at ungerne har rendt udenfor i lang tid. Det at komme ind og få en lun bolle med lidt snedrys på til en kop varm te, eller chokolade – det er bare toppen! Den er også god i madpakken som en lille eftermiddags hygge bolle, evt. med smør eller ost på, eller bare som en gnavebolle til en banan.




Opskriften er ret enkel:


3 dl mælk


50 g smeltet smør


300 g hvedemel (ca. 8 dl)


150 g. hvid hvedemel (eller andet fuldkornsmel)


1 tsk. groft salt


1 æg


3 tsk. sukker


1 tsk. stødt kardemomme




Opløs gæren i mælken og tilsæt derefter æg, salt, sukker og kardemommen. Vej melet af og hæld det i røreskålen op til de andre ting. Ælt dejen på medium hastighed i 10 min. Lad den derefter hvile/hæve i 2-3 timer.


Hæld dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og lav ca. 16 boller, alt efter hvilken str. du ønsker de skal have. Lad dem efterhæve i ½ time. Derefter pensles de med æg/mælk, og bages ved 225 grader i ca. 10 min.


Anrbring dem eventuelt som på billedet i en iglo-form og pynt med flormelis drysset gennem en sigte.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar