Disse boller
er simpelthen så lækre og julede at de bare må på bloggen nu. De er super
skønne efter en lang gåtur, og efter at ungerne har rendt udenfor i lang tid.
Det at komme ind og få en lun bolle med lidt snedrys på til en kop varm te,
eller chokolade – det er bare toppen! Den er også god i madpakken som en lille eftermiddags
hygge bolle, evt. med smør eller ost på, eller bare som en gnavebolle til en
banan.
Opskriften
er ret enkel:
3 dl mælk
50 g smeltet
smør
300 g hvedemel
(ca. 8 dl)
150 g. hvid
hvedemel (eller andet fuldkornsmel)
1 tsk. groft
salt
1 æg
3 tsk. sukker
1 tsk. stødt
kardemomme
Opløs gæren
i mælken og tilsæt derefter æg, salt, sukker og kardemommen. Vej melet af og
hæld det i røreskålen op til de andre ting. Ælt dejen på medium hastighed i 10
min. Lad den derefter hvile/hæve i 2-3 timer.
Hæld dejen
forsigtigt ud på et meldrysset bord og lav ca. 16 boller, alt efter hvilken
str. du ønsker de skal have. Lad dem efterhæve i ½ time. Derefter pensles de
med æg/mælk, og bages ved 225 grader i ca. 10 min.
Anrbring dem
eventuelt som på billedet i en iglo-form og pynt med flormelis drysset gennem
en sigte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar