fredag den 7. november 2014

Mini rugbrød med gulerødder


Her er en idé til bagning med børnene i weekenden. Jeg synes det er super hyggeligt at gå i køkkenet med Filippa, og bage ting til hendes madpakke.På den måde føler hun også at hun selv har ejerskab over dem, når hun får lov til at være med. Disse boller kan nemt bruges som erstatning for rugbrød. Gulerødderne gør dem saftige og lækre, samtidig med at sigtemel og rugmel tilføjer noget af det gode fuldkorn vi har så meget brug for. Brug dem som sandwich boller, eller del dem over og put pålæg på ligesom du ville have gjort med rugbrød.


15 g. gær

3 dl. Koldt vand

2 dl. Ymer/fromaise frais/græsk yoghurt eller hvad du lige har i køleskabet. Mælk kan også bruges

2 spsk. sirup

3 store gulerødder

1 spsk. rapsolie

1 stort æg

1½ tsk. Salt

220 g. groft rugmel

200 g. sigtemel

300 g. hvedemel

Smuldr gæren i det kolde vand, og tilsæt alle de våde ingredienser + salt. Riv gulerødderne på et rivejern og hæld det i skålen. Vej rugmel, og sigtemel af og hæld i skålen. Tilsæt til sidst hvedemelet og tænd for røremaskinen. Lad den køre i 10-15 min. på medium hastighed. Hvis den ser voldsom klistret ud, og dejen ikke slipper kanten, så tilsæt lidt ekstra sigtemel.

Hæve i 3-4 timer på køkkenbordet.

Form 18 små brød

Efterhæve i 30-40 min.

Pensl dem med vand, eller mælk og lav nogle skrå snit i dem. Bag dem på 225 grader i ca. 15-20 min.


TIP!! De er også super lækre at tage med på weekend udflugterne her i efteråret J

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar