Her er en idé til bagning med børnene i weekenden. Jeg
synes det er super hyggeligt at gå i køkkenet med Filippa, og bage ting til
hendes madpakke.På den måde føler hun
også at hun selv har ejerskab over dem, når hun får lov til at være med. Disse
boller kan nemt bruges som erstatning for rugbrød. Gulerødderne gør dem saftige
og lækre, samtidig med at sigtemel og rugmel tilføjer noget af det gode
fuldkorn vi har så meget brug for. Brug dem som sandwich boller, eller del dem
over og put pålæg på ligesom du ville have gjort med rugbrød.
15 g. gær
3 dl. Koldt vand
2 dl. Ymer/fromaise frais/græsk yoghurt eller hvad du
lige har i køleskabet. Mælk kan også bruges
2 spsk. sirup
3 store gulerødder
1 spsk. rapsolie
1 stort æg
1½ tsk. Salt
220 g. groft rugmel
200 g. sigtemel
300 g. hvedemel
Smuldr gæren i det kolde vand, og tilsæt alle de våde
ingredienser + salt. Riv gulerødderne på et rivejern og hæld det i skålen. Vej rugmel, og sigtemel af og hæld i skålen. Tilsæt til sidst
hvedemelet og tænd for røremaskinen. Lad den køre i 10-15 min. på medium
hastighed. Hvis den ser voldsom klistret ud, og dejen ikke slipper kanten, så tilsæt lidt ekstra sigtemel.
Hæve i 3-4 timer på køkkenbordet.
Form 18 små brød
Efterhæve i 30-40 min.
Pensl dem med vand, eller mælk og lav nogle skrå snit i
dem. Bag dem på 225 grader i ca. 15-20 min.
TIP!! De er også super lækre at tage med på
weekend udflugterne her i efteråret J
Ingen kommentarer:
Send en kommentar