lørdag den 15. november 2014

Pizza med spinat


Her er en pizza udgave for de lidt større børn/teenagere, eller for børn som bare elsker spinat. Jeg synes selv at kombinationen af spinat og hvidløg er rigtig god. Den smager rigtig godt med en god og frisk råkost ved siden af. Gerne af den originale slags: Gulerødder og æbler. Men brug det du har, og det du og dine børn kan lide. :)

Pizza dej

5 dl. Lunkent vand

 

15 g. gær

 

1 tsk. Salt

 

2 spsk. olivenolie

 

50 g. groft durum mel

 

400 g. alm. durum mel

 

Ca. 350-450 g. hvedemel

 

Gæren opløses i det lunkne vand, og der tilsættes salt og olie. Melet blandes og tilsættes lidt efter lidt. Dejen æltes gerne i 10 min. på røremaskinen. Den skal være våd, men ikke klistret. Herefter skal dejen hæve i ca. 1 - 3 timer.

 

Opskriften svarer ca. til 2 bradepander, eller til en hel del små mini-pizzaer som kan puttes ned i madpakken.


Fyld:

Frossen hakket spinat

Tomatsauce (Jeg bruger Dolmio pastasovs, som fås på glas i de fleste supermarkeder)

Ostestrimler

Ca. 3 fede hvidløg knuste

 

Tomatsaucen smørres på bunden, og det andet fyld drysses henover.

Sættes i ovnen og bages i ca. ½ time.

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar