fredag den 14. november 2014

Honninghjerter


Der er nogle ting i forbindelse med julen, som man bare er nød til at være i god tid med.  Jeg elsker honninghjerter, og til denne opskrift hører en fordej, som skal hvile/modne i godt 4 uger inden den er klar til brug. Derfor er jeg nød til at lave den nu, hvis den skal nå at blive klar. Det er heldigvis en super nem opgave, og så dufter der noget så skønt af honning i køkkenet. Uhm…


500 g. honning

500 g. hvedemel

Honningen hældes i en gryde og varmes op til mellem 40 og 50 grader. Dernæst tager du den af varmen og hælder den over i en ny skål, hvor du tilsætter 500 g. hvedemel. Det rører/ælter du sammen til en ensartet masse. Læg dejen i en skål med tætsluttende låg. Stil den derefter i et køkkenskab, og lad den hvile dér i min. 4 uger.


Opskriften er fra Claus Meyers Jul, og du kan finde den på hans hjemmeside.

Glædelig for-jul J 


Jeg har kopieret denne opskrift direkte fra hans hjemmside: clausmeyer.dk/jul


Men gå endelig ind på hans side, og gå amok i de skønne juleopskrifter.




Honningkagedej:
2 æggeblommer
10 g hjortetaksalt
1 kg honningkagefordej
10 g potaske
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
5 g stødt nellike


Desuden:
200 g mørk chokolade til overtræk



Honningkagedej:
Kom æggeblommerne i en skål, og rør hortetaksalten ud i dem, og sørg for, at der ikke er nogen klumper.
Rør potasken ud i et par skefulde vand eller mælk(pas på det kan godt blive varmt):
Bland æggeblommerne og potasken i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen , ca. 6-8 minutter, hvis det gøres i hånden og 6 minutter i røremaskinen (først 3 minutter ved lav hastighed og så 3 minutter på fuld hastighed)
Rul dejen ud på et melet bord, til den er ca. 4 mm tyk, og stik eller skær den ud som hjerter. Rul dejresterne ud igen, og gentag udstikningen. Sæt hjerterne på en bageplade som er smurt med lidt olie og drysset med mel, og bag dem i 8–10 minutter ved 180°.


Mærk forsigtigt på hjerterne, om de er færdigbagte – det gør du ved forsigtigt at presse en finger ned på toppen - og efterlader det et aftryk af fingeren. skal honningkagen bage lidt mere.


Afkøl hjerterne på en bagerist. Honningkagehjerterne er stenhårde umiddelbart efter bagning, men en tur i køleskabet efter afkøling, gør dem lækre og bløde. Pak hjerterne i en boks med et fugtigt klæde over, og lad dem stå i køleskabet i 3–4 dage.
Tag honningkagehjerterne ud af køleskabet, og pensl dem med smeltet mørk chokolade (læg evt. et glansbillede ovenpå den våde chokolade) eller skriv på dem med lidt hvid glasur. Nu er honningkagehjerterne endelig klar til at spise.


Tip: Overtræk kun de honningkagehjerter, der skal spises med det samme. Resten kan holde sig minimum 1 måned i køleskabet uden at blive tørre.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar