Her er nogle rigtig gode, fiberrige og meget
velsmagende julesmåkager, som absolut er nogle af mine favoritter. De ryger på
jule-godte-menuen i år, og de skal ikke bages meget før jul, for de har det med
at forsvinde som dug for solen, når de først er kølet lidt af. Så lad være med
at gå i gemmerne efter den store julekage dåse – det kan ikke betale sig J Her er der mixet både
rugmel og havregryn i en skøn forening med en god mørk chokolade, smør og
vanilje.
Du får ca. 50 småkager ud af det, alt efter hvor store du laver dem. Dejen bliver lige som
havregrynskugler i konsistensen, og den er ret nem at arbejde med.
170 g. brun farin
100 g. blødt smør (kærgården kan sagtens bruges)
3-4 tsk. Vaniljesukker, eller kornene fra 1 vaniljestang
2 æg
1 tsk. Bagepulver
¼ tsk. Salt
125 g. havregryn
150 g. groft rugmel
2 spsk. kakao
80 g. hakket mørk chokolade
Farin og smør piskes luftigt. Resten af ingredienserne
tilføjes, og der røres godt. Vask hænderne og stik dem ned i dejen, for nu skal
det samles. Det er lidt noget gris, men det er den bedste måde at samle dejen
på. Tril dernæst 50 mindre kugler, og læg dem på en bradepande med bagepapir.
Bages i 10-12 min. på 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar