torsdag den 27. november 2014

Fiberige småkager


Her er nogle rigtig gode, fiberrige og meget velsmagende julesmåkager, som absolut er nogle af mine favoritter. De ryger på jule-godte-menuen i år, og de skal ikke bages meget før jul, for de har det med at forsvinde som dug for solen, når de først er kølet lidt af. Så lad være med at gå i gemmerne efter den store julekage dåse – det kan ikke betale sig J Her er der mixet både rugmel og havregryn i en skøn forening med en god mørk chokolade, smør og vanilje.


Du får ca. 50 småkager ud af det, alt efter hvor store du laver dem. Dejen bliver lige som havregrynskugler i konsistensen, og den er ret nem at arbejde med.

170 g. brun farin

100 g. blødt smør (kærgården kan sagtens bruges)

3-4 tsk. Vaniljesukker, eller kornene fra 1 vaniljestang

2 æg

1 tsk. Bagepulver

¼ tsk. Salt

125 g. havregryn

150 g. groft rugmel

2 spsk. kakao

80 g. hakket mørk chokolade

Farin og smør piskes luftigt. Resten af ingredienserne tilføjes, og der røres godt. Vask hænderne og stik dem ned i dejen, for nu skal det samles. Det er lidt noget gris, men det er den bedste måde at samle dejen på. Tril dernæst 50 mindre kugler, og læg dem på en bradepande med bagepapir.

Bages i 10-12 min. på 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar