Godmorgen :) Her er en opskrift på nogle rigtig dejlige morgenboller, som jeg har bagt mange gange, inspireret af den mest fantastiske Familie- og kogebogs forfatter, Sif Orellana. Jeg er dybt imponeret over hendes kunnen indenfor mad, bagværk osv. Jeg har tilført lidt grovere mel til dejen og lidt mindre gær, så den kan hæve natten over. Men ellers er hendes opskrift i "Krudtugler og Kanelsnegle" (En bog der burde stå i ethvert hjem med børn)
7 spsk. vand
7 spsk. vand
15 g. gær
3 dl. Minimælk
60 g. smeltet smør
1½ dl. Groft speltmel eller fuldkornshvedemel
6 dl. hvedemel
1 tsk. Salt
1 spsk. sukker
Et drys kardemomme
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser
og ælt dejen sammen. Lad den hæve i køleskabet natten over. Når du vågner næste morgen, former du 12
boller og pensler dem herefter med pisket æg, det gør dem rigtig flotte gyldne.
De kan drysses med sesam eller birkes, men smager også glimrende uden. Læg et
viskestykke over dem og tænd ovnen på 225 grader, og tag et dejligt varmt bad
imens. Når du kommer tilbage er ovnen – og bollerne klar. Smid dem ind på
midterste rille og bag dem i ca. 10-12 min. Og så er familien også ved at være klar til at indtage morgenmaden. Uhm, de er gode. De smager også glimrende som sandwichboller i madpakken.
Bon
appetit – og god morgen J
Ingen kommentarer:
Send en kommentar