onsdag den 30. april 2014

Brusebadsboller


Godmorgen :) Her er en opskrift på nogle rigtig dejlige morgenboller, som jeg har bagt mange gange, inspireret af den mest fantastiske Familie- og kogebogs forfatter, Sif Orellana. Jeg er dybt imponeret over hendes kunnen indenfor mad, bagværk osv. Jeg har tilført lidt grovere mel til dejen og lidt mindre gær, så den kan hæve natten over. Men ellers er hendes opskrift i "Krudtugler og Kanelsnegle" (En bog der burde stå i ethvert hjem med børn)


7 spsk. vand

15 g. gær

3 dl. Minimælk

60 g. smeltet smør

1½ dl. Groft speltmel eller fuldkornshvedemel

6 dl. hvedemel

1 tsk. Salt

1 spsk. sukker

Et drys kardemomme

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Lad den hæve i køleskabet natten over. Når du vågner næste morgen, former du 12 boller og pensler dem herefter med pisket æg, det gør dem rigtig flotte gyldne. De kan drysses med sesam eller birkes, men smager også glimrende uden. Læg et viskestykke over dem og tænd ovnen på 225 grader, og tag et dejligt varmt bad imens. Når du kommer tilbage er ovnen – og bollerne klar. Smid dem ind på midterste rille og bag dem i ca. 10-12 min. Og så er familien også ved at være klar til at indtage morgenmaden. Uhm, de er gode. De smager også glimrende som sandwichboller i madpakken.

 

Bon appetit – og god morgen J

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar