Jeg kan rigtig godt lide at markere højtiderne i madpakken.
Børnene må gerne kunne følge med i de forskellige traditioner vi har på
forskellige tider af året, og ikke kun til jul og påske. Nu er det snart ved at
være Store Bededag, og traditionen tro skal der jo bages varme hveder. Jeg ved
godt at det er lige tidligt nok, men jeg synes alligevel at jeg vil dele denne
opskrift med jer nu, på de varme hveder vi plejer at få. Så kan I også nå at planlægge hvornår de skal bages, og nå at handle ind til det :) Opskriften stammer fra én
af mine gode kolleger, og den virker bare.
500 g. hvedemel
1 tsk. Kardemomme
50 g. smør
½ tsk. Salt
1 spsk. sukker
2 dl. Lunken mælk
20 g. gær
2 sammenpiskede æg
Æg til pensling
Skær smørret i mindre stykker og
smuldr det i melet, tilsæt kardemomme, salt og sukker. Opløs gæren i lunken mælk.
Hæld mælk og æg i melblandingen og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve et
lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt
igennem. Del dejen i 15 stykker og tril dem til boller. Læg bollerne tæt sammen
i en bradepande med bagepapir i. Giv dem ½ times ekstra hævetid med et klæde
henover. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen ved 185 grader i ca. 20
min.
De smager fantastisk som nybagte,
med iskoldt smør på ;) Uhm…
De kan sagtens komme med i
madpakken, som et hyggeligt indslag torsdag før Store Bededag. Smør dem med
smør, og læg mellemlægspapir imellem dem, så er det en lækker dessert, eller en
formiddags/eftermiddags bolle J
Rigtig
god bededag!
De lyder dejlig..Nået desværre ikke at bage dem til i dag!
SvarSletTak Laura. De smager også rigtig dejligt. (det behøver heldigvis ikke at være store Bededag, for at man kan bage dem... :) ) Knus
SvarSlet