Hvert
år til jul, er det Matthias job herhjemme at lave disse fantastiske kugler; og
det gør han rigtig godt.
Jeg
må dog indrømme, at jeg synes de er alt for gode til kun at blive spist én
gang om året. Derfor laver jeg dem ind imellem, og smugler ind imellem to stk. med i
Filippas madpakke om fredagen, for at markere weekendens komme. Navnet har Sif Orellana fundet på, og den vandt straks i vores munde, så det hedder de også hos os nu.
De ryger hurtigt i løbet af weekenden (især med to teenagere i huset ;) ), så I behøver ikke at tænke på holdbarhedsdato på disse. Det vigtigste er at de ligger på køl, så smager de bedst.
De ryger hurtigt i løbet af weekenden (især med to teenagere i huset ;) ), så I behøver ikke at tænke på holdbarhedsdato på disse. Det vigtigste er at de ligger på køl, så smager de bedst.
Giver
ca. 30-40 stk.
1
hel vaniljestang
100
g. flormelis
175
g. havregryn
2-3
spsk. god kakao
225
g. stuetempereret smør
Ca.
75 g. kokosmel til at trille kuglerne i.
Flæk
vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas
kornene sammen med en anelse af flormelissen på bordet med kniven, så kornene
skilles ad. Bland
det hjemmelavede vaniljesukker med havregryn, kakao, flormelissen og smørret, og
ælt det godt sammen til en ensartet masse. Tril
massen til ca. 30-40 ensartede små kugler og rul dem efterhånden i kokosmel eller kakao.
Opbevar havregrynskuglerne i tætsluttende beholder i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar