Jeg må blankt indrømme, at jeg har snupset denne fantastiske opskrift fra
Mette Blomsterberg. Jeg så én af hendes udsendelser, hvor hun lavede disse
rugboller. De så bare så lækre ud, så de skulle selvfølgelig afprøves. Her er
opskriften: (Glæd dig :) )
5 dl. ymer
25 g. gær
10 g. flage salt
50 g. solsikkekerner
200 g. rugmel
ca. 200 g hvedemel
Til pensling og drys
1 dl. vand
1 kniv. sp. flagesalt
50 g. hakkede solsikkekerner
Hæld ymer, gær, salt, solsikkekerner, rugmel og
½ af hvedemel op i røreskålen til røremaskinen . Ælt dejen godt ved
middel hastighed i 5 minutter. Tilsæt mere hvedemel til dejen så småt samler
sig. Ælt dejen videre ved middel hastighed i 15 minutter.
Kom smagsneutral olie i bunden og på siderne af en stor plastic beholder eller en stor skål og læg plastic eller film over beholderen eller skålen.
Stil dejen i køleskabet til den efterfølgende dag.
Læg den hvilede dej forsigtigt ud på et let meldrysset bord.
Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller og form dem efterfølgende til aflange små brød.
Sæt dem på bageplade belagt med bagepapir, med kun 1 cm. afstand.
Lad dem nu hæve tildækket i ca. 1 time.
Pisk vand og salt sammen og pensl bollerne jævnt og forsigtigt, og drys med de hakkede solsikkekerner. Bag dem i en 200 grader varm ovn, til de er godt gyldne og bagt i bunden,
ca. 15 minutter - afhængigt af ovnen...
Kom smagsneutral olie i bunden og på siderne af en stor plastic beholder eller en stor skål og læg plastic eller film over beholderen eller skålen.
Stil dejen i køleskabet til den efterfølgende dag.
Læg den hvilede dej forsigtigt ud på et let meldrysset bord.
Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller og form dem efterfølgende til aflange små brød.
Sæt dem på bageplade belagt med bagepapir, med kun 1 cm. afstand.
Lad dem nu hæve tildækket i ca. 1 time.
Pisk vand og salt sammen og pensl bollerne jævnt og forsigtigt, og drys med de hakkede solsikkekerner. Bag dem i en 200 grader varm ovn, til de er godt gyldne og bagt i bunden,
ca. 15 minutter - afhængigt af ovnen...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar