søndag den 27. april 2014

Rugboller





Jeg må blankt indrømme, at jeg har snupset denne fantastiske opskrift fra Mette Blomsterberg. Jeg så én af hendes udsendelser, hvor hun lavede disse rugboller. De så bare så lækre ud, så de skulle selvfølgelig afprøves. Her er opskriften: (Glæd dig :) )

 


 

5 dl. ymer

25 g.  gær

10 g.  flage salt

50 g.  solsikkekerner

200 g.  rugmel

ca. 200 g  hvedemel

 

Til pensling og drys

1  dl. vand

1  kniv. sp. flagesalt

50  g.  hakkede solsikkekerner

 

Hæld ymer, gær, salt, solsikkekerner, rugmel  og ½  af hvedemel op i røreskålen til røremaskinen . Ælt dejen godt ved middel hastighed i 5 minutter. Tilsæt mere hvedemel til dejen så småt samler sig. Ælt dejen videre ved middel hastighed i 15 minutter.
Kom smagsneutral olie i bunden og på siderne af en stor plastic beholder eller en stor skål og læg plastic eller film over beholderen eller skålen.
Stil dejen i køleskabet til den efterfølgende dag.

Læg den hvilede dej forsigtigt ud på et let meldrysset bord.
Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller og form dem efterfølgende til aflange små brød.
Sæt dem på bageplade belagt med bagepapir, med kun 1 cm. afstand.
Lad dem nu hæve tildækket i ca. 1 time.
Pisk vand og salt sammen og pensl bollerne jævnt og forsigtigt, og drys med de hakkede solsikkekerner. Bag dem i en 200 grader varm ovn, til de er godt gyldne og bagt i bunden,
ca. 15 minutter - afhængigt af ovnen...

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar