onsdag den 24. december 2014

Langtidsstegt and med et tvist af appelsin og timian


Så er det bare nu. Juleaften står for døren, og anden skal i ovnen. Jeg har eksperimenteret lidt med den traditionelle juleand, og blev meget inspireret af ”Valdemarsro” som netop har lavet en and på denne måde. Så jeg endte med at følge hendes opskrift, og resultatet blev rigtig godt.


Jeg har fyldt anden med appelsiner (skåret i 8 både) og en masse timian kviste. Jeg fik rippet det meste af min timian plante, men mindre kan også gøre det. Anden blev gnedet med både salt og peber, og sat i en kold ovn, som jeg tændte på 150 grader (ikke varmluft). Efter en time tog jeg den ud, og hældte fedtet fra. Derefter hældte jeg ½ liter hønse boullion, og ¼ liter appelsin juice/saft over den. Jeg satte den ind i ovnen igen, og gav den 3 timer mere. Ind imellem hældte jeg saften over den, så den ikke blev tør.

Den blev bare så mør og lækker, og jeg glæder mig enormt meget til at smage den i aften. Men gå ind på Valdemarsro.dk og få den fulde opskrift.

Nu vil jeg gå ind i stuen og få dækket julebordet.

Jeg vil ønske jer alle en rigtig glædelig jul. Jeg håber I får en dejlig aften med jeres kære.

Kærlig hilsen

Berit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar