lørdag den 6. december 2014

Klatkager med havregrød


Jeg er ret vild med de små klatkager, og synes det er en rigtig jule/vinter spise. Da risengrød ikke ligger til den sundeste side, var der al mulig grund til at forsøge mig ud i en anden udgave af det.

Jeg forsøgte mig derfor med havregrød i stedet for, da det også indeholder langt flere fibre end ris. Det blev faktisk en succes. De har en rigtig god smag, og drysser man med lidt kanel, så bliver de virkelig julede og lækreJ De er grovere og har en større mæthed end klatkager med ris. De smager også super godt kolde, og er derfor meget velegnede til at tage med i madpakken – for både store og små.


Opskrift:

4 dl. Havregrød

2 æg

2 tsk. kartoffelmel

1 tsk. Sukker

2 tsk. Vanilje sukker

2 tsk. Citronsaft

Et lille drys kanel efter smag

Pisk æg og sukker, kartoffelmel + vaniljesukker grundigt, så der ikke er klumper i. Tilsæt derefter havregrøden, citronsaften og kanel, og pisk godt, så det bliver helt ensartet.  Lad dejen hvile i små 5 min. Imens den hviler, kan du gøre en pande rigtig varm. Hæld en lille smule olie på panden, som når du skal bage pandekager, og læg så tre små klatter på panden. De skal have ca. 1 min. på hver side.

Serveres lune til en god kop te, evt. med lidt marmelade, og resterne sendes med i madpakken dagen efter. (Så lav endelig dobbelt portion. De ryger lynhurtigt disse banditter)


Rigtig god weekend!

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar