Her til 3. december vil jeg dele vores opskrift på en
helt almindelig hverdagspizza, som vi har tryllet om til et juletræ. Jeg vil
dog skynde mig at sige, at jeg gjorde den fejl, at jeg formede juletræet af
pizzadejen før jeg puttede den i ovnen – derfor har dejen trukket sig sammen,
og er ikke blevet så skarp i kanterne som den kunne have været. Næste gang vil
jeg bage en bradepande pizza, for så at skære den ud når den er helt færdig –
så bliver resultatet meget tydeligere og bedre.
Men børnene kunne lide den. De syntes det var ”mega skægt”
at den var formet som et juletræ, og de spiste rigtig meget J
Opskriften har jeg givet før her på bloggen, men nu får I
den lige igen:
5 dl. Lunkent vand
15 g. gær
1 tsk. Salt
2 spsk. olivenolie
50 g. groft durum mel
400 g. alm. durum mel
Ca. 350-450 g.
hvedemel
Gæren opløses i det
lunkne vand, og der tilsættes salt og olie. Melet blandes og tilsættes lidt
efter lidt. Dejen æltes gerne i 10 min. På røremaskinen. Den skal være våd, men
ikke klistret. Herefter skal dejen hæve i ca. 1 time, og så er den klar til brug.
Opskriften svarer ca.
til 2 bradepander, eller til en hel del små mini-pizzaer.
Bred dejen ud på en
smurt bageplade, og få den godt ud i hjørnerne. Den behøver ikke at gå op af
kanten – så bliver den for ”brød-agtig.” Put dit yndlingsfyld på, og bag den i
ovnen i ca. 15 min. på 230 grader. Hold øje med den, for tiden kan være mindre
til den ovn du bruger.
Når den kommer ud af
ovnen, så lad den afkøle lidt inden du skærer den ud som et juletræ.
TIP! Ønsker du en grovere
variant af dejen, så tilsætter du mere groft durum, og slækker tilsvarende på
hvedemelet.
TIP! Du kan evt. skære små stykker pølse, og
bruge dem som julekugler, eller lade skinkestrimlerne være glimmertråde, som
slynger sig om træet J Kun fantasien begrænser. Lad børnene være med, og lad dem pynte med
Ingen kommentarer:
Send en kommentar