onsdag den 14. januar 2015

Brød med pesto


I min jagt på boller med sundt fyld, faldt jeg over disse lækre banditter fra Sif Orellana. Jeg har lavet lidt om på opskriften, men ideen er fra hende. Disse boller smager fantastisk på en regnfuld og kold dag, til en skål brandvarm suppe. Uhm… Derudover er de vildt lækre at have med i madpakken til en omgang pastasalat dagen efter.


15 g. gær

¾ l. vand

1 dl. Græsk yoghurt eller yoghurt naturel

650 g. hvedemel

225 g. groft spelt

60 g. havregryn

2 tsk. Sukker

2 tsk. Salt

Opløs gæren i vandet, og tilsæt de våde ingredienser + sukker og salt. Mål melet af og tilsæt både hvedemel, spelt og havregryn. Ælt dejen grundigt, gerne i 10 min, så den bliver æltet godt igennem. Læg dejen i en skål, og put den i køleskabet natten over. Eller lav den lørdag morgen, så er den klar til at forme lækre boller af til aftensmaden.

Pestofyld

1 dl. Olivenolie

50 g. valnødder

50 g. babyspinat

50 g. revet ost

2 fede hvidløg

Lidt salt

2 pakker frisk mozzarella

Smid alle ingredienserne (undtagen mozzarellaen) i en minihakker og blend det hele til en grøn masse.

Herefter er fremgangsmåden ligesom med pizzasnegle:

Dejen rulles ud til en firkant hvor pestoen smørres på. Dejen rulles sammen på den lange ende, til en roulade. Skær rouladen i 6 stykker á ca. 4 cm stykket. Løft dem over på en bageplade, så den ligger ned, og altså ikke som snegle der står op.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min. Herefter er de klar til servering – til suppen, og til madpakken.

De har en vidunderlig smag, og du kan godt glæde dig. Disse brød er nok mest til de større børn og voksne– tror ikke de små sætter pris på pesto, men det kan være at du har nogen der elsker det, og er vant til at spise det, så er det bare super. Det er i hvert fald rigtig sundt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar