onsdag den 28. januar 2015

Æblehorn med lakrids


Nogle gange så opstår nye ideer, og opskrifter, mens man er i gang med noget helt andet – og det var lige præcis det der skete for mig i dag, da jeg stod og bagte pølsehorn. Jeg havde talt forkert, og manglede lige én pølse (to halve) til de sidste to horn… Hm… hvad gør man lige. Jeg skar nogle æblebåde, og tænkte, at det jo måtte smage vildt godt med æble i et horn, og så lige drysse lidt lakridspulver henover. Jeg forsøgte og smagen sad bare lige i skabet.

Opskriften er lige som pølsehorn:

2½ dl. Lunkent mælk

1 spsk. rapsolie

25 g. gær

Evt. 1 æg

1 drys sukker

1 tsk. Salt

200 g. grahamsmel

300 g. hvedemel

Lun mælken og opløs gæren deri. Tilsæt først de våde ingredienser, plus salt og sukker, og kom melet i til sidst. Ælt dejen i 10 min. og lad den hæve i 2 timer.

Del dejen i 3, og rul hver kugle ud til en cirkel, og skær 8 trekanter. Læg en æblebåd på hver (i den brede ende) og drys med lakrids i den mængde du godt kan lide. Bøj derefter enderne ind om æblet og rul dejen sammen mod spidsen.


Lad dem efterhæve i ½ times tid, pensl dem med æg, og bag dem på 225 grader i ca. 10 min.


TIP!! Perfekt til en kop varm te om eftermiddagen, eller som en guffer i madpakken. Hvis det er til mindre børn, ville det nok være bedre med et drys kanel, da lakrids ikke lige er beregnet til små børn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar