Dette brød er rigtig svampet og lækkert. Børnene er vilde
med det, og vi spiser det både til morgenmad og i løbet af dagen. Det kan
sagtens bruges som sandwich brød med børnenes yndlingspålæg i, og en masse
gnavegrønt ved siden af. Lad dig ikke skræmme af, at brødet er en dags tid
undervejs, det er hele ventetiden værd. Jeg har valgt at kalde det for
klippebrød, fordi det er et solidt og rigtig godt brød, som kan bruges til alt.
Opskrift:
10 g. gær
3 dl. vand
1 dåse hvidtøl
300 g. groft speltmel
1 spsk. Groft salt
1 spsk. Honning/sirup
600 g. lys speltmel
Opløs gæren i vandet, og tilsæt øl, groft speltmel, salt
og honning. Rør det sammen til en meget tynd dej, og lad den stå tildækket på
køkkenbordet i 1 times tid.
Hæld det op i røremaskinen, og kom det lyse speltmel i
lidt af gangen. Ælt det gerne i 10 min. på maskinen. Hæld dejen over i en stor
skål, kom film henover, og sæt dejen i køleskabet natten over.
Næste morgen tager du skålen ud af køleskabet, og hælder
dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i to, og form hver klump til et brød,
som sættes på en bageplade med bagepapir. Efterhæves i 1½-2 timer. Brødene skal ikke pensles, men blot drysses med en smule mel. Her har jeg valgt at drysse den ene med lys speltmel, og den anden med groft - men det kan du gøre som du vil.
Bag brødene i 30 min. ved 225 grader, og lad dem afkøle på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar