Lige nu er det overskyet, og regnen trommer mod
vinduerne. Sommeren kæmper til det sidste for at holde fast, mens luften vidner
om, at efteråret gør hvad den kan, for at få presset en fod i døråbningen. Der
er uro i vejret, og på sådan en dag, nyder jeg ekstra meget at være i køkkenet,
og kreere lækre ting til madpakkerne. Det er super hyggeligt, at have
stearinlysene tændt igen, og høre lidt stille musik, som toner ud af æteren. Her
tanker jeg op, og nyder tilværelsen, og det er her de kreative tanker og ideer
tager form.
I dag ville jeg have brugt nogle af mine forskellige ”slatter”
mel, som bare stod på hylden. Derfor bliver det en nogle forskellige ting der
bliver puttet i denne opskrift. Men hvilke meltyper du bruger, er helt op til
dig – bare du har samme mængde tørstof i.
Jeg har valgt at lave tre forskellige slags fyld i
hornene, så der er til både madpakke, og eftermiddags-pakken. Der er 1/3
pølsehorn, 1/3 chokoladehorn, og 1/3 figenhorn. Det er super rart, især på
travle dage, at der er lidt af hvert i fryseren, så man bare kan tage op, og
smide i madpakken.
Hermed
opskriften:
25 g. gær
1½ dl. Neutral yoghurt, eller anden surmælks produkt
7 dl. Vand
2 spsk. honning
1 tsk. salt
100 g. manitoba hvedemel
300 g. grahamsmel
250 g. fuldkorns durummel
600 g. hvedemel
Fyld:
4 pølser
8 stk. mørk chokolade
4 figenstænger
Opløs gæren i vand og yoghurt, og tilføj honningen. Bland
de forskellige meltyper sammen med saltet, og hæld det i skålen med de våde
ingredienser. Ælt det hele godt sammen i ca. 10 min. Lad dejen hæve i 2-3
timer, til dobbelt størrelse.
Del dejen i 3. Tag den ene klump og rul ud til en cirkel.
Skær den i 8 trekanter, og læg en halv pølse på hver. Tril dejen sammen om
pølsen, og læg den på en bageplade med bagepapir. Gør det samme ved den næste,
men læg i stedet for ½ figenstang på hver trekant, og rul dejen omkring den. På
den tredje dejkugle, lægger du et stykke mørk chokolade på hver trekant, og
ruller dejen omkring den.
TIP! Sørg for at du ved præcis hvor pølsehornene er. Tegn evt. et
omrids med en blyant på bagepapiret. De andre to kan være ”overraskelses horn,”
hvor man ikke ved hvad man får…
Lad dem efterhæve ca. ½ time, mens ovnen bliver varm.
Pensl dem med æg, og bag dem ved 225 grader i 12-15 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar