Både Filippas, og til dels også min yndlingsblomst, er
Morgenfruen. Den er så smuk at have i køkkenhaven, og den står så flot gul hele
sommeren. At den så tilmed kan spises, og tiltrækker nyttige insekter til
grøntsagerne, gør den kun ekstra attraktiv at have. Lige nu har vi en hel del
af dem, og jeg fik lyst til at pifte vores salat lidt op. Det kom der denne
pragtfulde salat ud af. Det bedste er at det hele er fundet ude i vores egen
have – det kan jeg blive helt høj af. (Aj, okay, fetaosten er dog købt…)
Salaten fik vi en aften til grill mad, men den er også super lækker til frokost
madpakken dagen efter. Men pluk dog først blomsterne om morgenen, de holder
ikke i køleskabet til dagen efter.
Opskrift:
1 salathoved
4 rødbeder
1 bundt persille
4 morgenfrue-hoveder
Lidt smuldret fetaost
Skyl alle grøntsagerne, og skræl derefter rødbederne. Riv
rødbederne på rivejernet, eller skær dem i meget fine/tynde tern. Skær
salathovedet i fine strimler, snit persillen, og bland det hele sammen. Smuldr
lidt fetaost henover, og pynt til sidst med morgenfrue-hovederne. Det skal nok
vække opsigt, når du serverer det.
TIP! Hvis du vil peppe en madpakke lidt ekstra
op, så send en lille morgenfrue med. Det skal nok gøre lykke (især hos pigerne)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar