tirsdag den 11. august 2015

God morgen-frue-salat


Både Filippas, og til dels også min yndlingsblomst, er Morgenfruen. Den er så smuk at have i køkkenhaven, og den står så flot gul hele sommeren. At den så tilmed kan spises, og tiltrækker nyttige insekter til grøntsagerne, gør den kun ekstra attraktiv at have. Lige nu har vi en hel del af dem, og jeg fik lyst til at pifte vores salat lidt op. Det kom der denne pragtfulde salat ud af. Det bedste er at det hele er fundet ude i vores egen have – det kan jeg blive helt høj af. (Aj, okay, fetaosten er dog købt…)

Salaten fik vi en aften til grill  mad, men den er også super lækker til frokost madpakken dagen efter. Men pluk dog først blomsterne om morgenen, de holder ikke i køleskabet til dagen efter.


Opskrift:

1 salathoved

4 rødbeder

1 bundt persille

4 morgenfrue-hoveder

Lidt smuldret fetaost

Skyl alle grøntsagerne, og skræl derefter rødbederne. Riv rødbederne på rivejernet, eller skær dem i meget fine/tynde tern. Skær salathovedet i fine strimler, snit persillen, og bland det hele sammen. Smuldr lidt fetaost henover, og pynt til sidst med morgenfrue-hovederne. Det skal nok vække opsigt, når du serverer det.

TIP! Hvis du vil peppe en madpakke lidt ekstra op, så send en lille morgenfrue med. Det skal nok gøre lykke (især hos pigerne)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar