mandag den 12. maj 2014

Madtærter



 

  

Her får I mit bud på en rigtig lækker madtærte. Jeg har lavet dem i de almindelige tærteforme, men der blev noget dej til overs og det lavede jeg små mini-tærter af. De passer perfekt til 2xmadpakker, alt efter hvor store og sultne dine børn er

Tærtedej

150 g. hvedemel

100 g. grahamsmel

120 g. smør

½ tsk. Groft salt

2 spsk. koldt vand

Æggemasse

5 æg

250 g. hytteost

1 dl mælk

1 tsk. Salt

To drys peber

Lidt revet ost til at drysse henover tærten til sidst.

Ingredienserne til dejen hældes i røremaskinen og æltes godt. Hæld derefter dejen i en mindre skål, sæt den i køleskabet i ca. ½ time med låg eller film henover. Imens kan du finde det fyld du ønsker at putte i, og gøre det klar (Endnu en god mulighed for at få tømt resterne i køleskabet).  Tag dejen ud af køleskabet, og læg den i en smurt tærteform. Tryk den godt ned, og glat ud så godt du kan. Alle ingredienserne til æggemassen piskes og hældes over tærtedejen og fyldet. Til sidst drysser du revet ost henover tærten.
Bages i ovnen ved 200 grader i knap en halv time.
Det fyld jeg valgte at bruge denne gang var:
1) Skinke, blandede grøntsager
2) Laks, friske spinatblade skåret groft
3) Tomater, hvidløg og friske, grønne asparges
Men komponér din egen tærte, efter dine ønsker, og det du nu har i køleskabet. Her er mulighederne heldigvis uendelige - og det kan jeg rigtig godt lide.

Tip! Når du laver tærter, så lav en ekstra nu du er i gang. Det tager ikke meget længere tid, den kan skæres i mindre stykker og fryses, hvilket gør det ekstra nemt om morgenen.  Tag et stykke frossen tærte op af fryseren, lad det ligge og tø op på køkkenbordet, eller giv det 30 sek. I mikroen, så er den køreklar til madpakken.  Børnene vil elske det. Suppler gerne med masser af grønt og frugt, så er der lagt god grobund for et sund og nærende måltid, som giver masser af god energi til hjernen resten af skoledagen.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar