tirsdag den 20. maj 2014

Foccacia


Vi har lige holdt efter-konfirmation for min bonus-datter Maja. Her fik vi bl.a. denne buffet:


Disse brød/tærter findes allerede her på bloggen, og er vildt lækre i madpakken. Opskriften på Foccacia kommer her. Den er super nem at lave, og lad dig endelig ikke skræmme af den lange hævetid. Det handler om lige at få det planlagt en lørdag formiddag, så er det bare det hele værd. Fyld og krydderier kan varieres alt efter hvad I bedst kan lide. Den smager super godt til aftensmad, som tilbehør til fx suppe, og i madpakken som tilbehør til pastasalat el.lign. Kun fantasien sætter grænser her

1 bradepande

6½ dl. Lunkent vand

1 dl. Olivenolie

15 g. gær

700 g. ølandshvedemel (du kan også bruge durum eller alm. hvedemel)

300 g. groft durum

20 g. salt

Oregano

Oliven

Bland vand og olivenolie i rørskålen, og rør gæren ud. Tilsæt melet og ælt dejen rigtig godt i ca. 10 min. Den har godt af at blive tæsket godt igennem på højeste hastighed de sidste 2-3  min. Den skal hvile i ca. 3-4 timer. Smør en bradepande med olivenolie, eller læg bagepapir på. Vend dejen ud på panden og tryk den forsigtigt ud, så den fylder hele bradepanden.

Dryp lidt olivenolie ud over dejen og tryk huller i dejen med fingrene. (Det syntes Filippa var enormt morsomt at få lov til)

 

Lad dejen hæve ca. en time mere.

Drys oregano ud over dejen, og halvér oliven, og læg dem i fordybningerne i dejen. Bages ved 220 grader i ca. 20-25 min. Tages ud af bradepanden og afkøles på en rist.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar