Disse
pitabrød er virkelig hurtige at lave, og de smager rigtig godt. Der skal ikke
så mange til, for de mætter ret meget. Det er ikke lige som dem man køber i
supermarkederne, som er så tynde, og ikke smager af noget. Her får du dem både
billigere, og i meget højere kvalitet end de købte. Det er ikke svært. Prøv at
kast dig ud i det, jeg lover at det er forsøget værd.
Her er
opskriften til 14 stk. Kan fryses.
25 g. gær
6 dl. Lunkent
vand
1 tsk. Sukker
250 g.
grahamsmel
2 tsk. Salt
600 g.
hvedemel
Gæren smuldres i vandet. Tilsæt derefter resten af
ingredienserne og ælt dejen på medium hastighed i 10 min. Til sidst skruer du
op på fuld kraft, og holder godt fast i røremaskinen ;) i ca. 2 min. Dejen skal
hvile i 1 time (gerne 2 hvis du har tid, men 1 er helt fint). Dejen hældes ud
på et meldrysset bord, deles i 14 stykker, som hver rulles ud til en lille rund
pizza bund. Fold dejen halvt ind fra venstre side, og halvt ind (overlap) fra
højre side. Rulles igen, og lægges på en meldrysset bageplade.( Hvis den bare
rulles almindeligt ud, får den ikke det hulrum i midten, så den skal lige have
et fold først. )
Bages på midterste rille på 250- 275 grader i ca. 7 min.
Brødene skal kun lige begynde at tage farve, men må ikke blive sprøde.
Det er den meget høje varme, som giver en chokvirkning, der
gør brødene hule, så de nemt kan halveres og fyldes med salater eller kød.
Brødene spise lune til aftensmad, og er super lækre i madpakken dagen efter.
Det ser godt ud med hjemmelavede pitabrød. Tror ikke jeg har købt nogen siden jeg første gang bagte dem selv.
SvarSletTak! Jeg må også indrømme at købe-pitabrødene har haft deres sidste gang hos os. Det kan slet ikke beskrives hvor stor en forskel der er på kvalitet og smag. :)
SletHejsa, har prøvet disse og de er rigtig gode. Skal helt sikkert prøves igen.
SvarSletTak Mie. Det er jeg rigtig glad for at høre. :) Jeg synes også de blev rigtig gode. Knus til dig
Slet