mandag den 5. maj 2014

Grove madpandekager



Jeg har været i gang med at lave disse lækre madpandekager fra Blomsterberg,og de skal med i madpakken. De er super lækre, og kan varieres med krydderi og fyld, som du ønsker. Herhjemme er vi vilde med disse madpandekager, som bliver så bløde og lækre. En god mulighed for at få tømt køleskabet for rester. Her får I opskriften








4 stk. æg str. m


50 g. fuldkornshvedemel


50 g. hvedemel


12 g. salt


50 g. smør


½ dl. olivenolie


2,5 dl. letmælk


en lille håndfuld friskhakket oregano





Slå æggene ud i en stor skål.


Vej begge slags mel og salt af og bland det godt sammen i en anden skål.


Kom smør op i stegepanden og varm det ved svag varme, til smørret netop smelter.


Hæld melblandingen op i skålen med æggene og pisk godt til dejen er helt uden klumper.


Tilføj det smeltede fedtstof og olien lidt ad gangen, mens der stadig piskes.


Stegepanden skal ikke vaskes!


Tilsæt til sidst mælken og friskhakket oregano og pisk det hele godt.


Sæt den "fedtede" pande over blusset på komfuret ved god, stærk varme.


Hæld pandekagedejen på så den flyder ud på hele panden - pas på den ikke er for tynd.


Bag pandekagerne kort ved denne gode varme på begge sider.


Afkøl dem ved stuetemperatur og fyld dem med det ønskede fyld.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar