Selvom det er efterår, og temperaturen er dalet en anelse,
så er det stadig skønt med en picnic tur i skoven eller ved stranden. Det
handler bare om at have varmt tøj på, finde det gode humør frem – og så afsted.
Ungerne vil elske det. Til en god skovtur/strandtur hører naturligvis også en
madpakke. Her er ét forslag til en dejlig varm suppe, du kan tage med dig i din
termokande. Så når kulden banker lidt for meget i kroppen, så finder du
tæpperne frem, og tager en kop suppe. Denne her er smækfyldt med gode
vitaminer, chili, ingefær og hvidløg, som varmer helt ud i tæerne, uden at være
for stærk. Hvis du har mindre børn, så slæk lidt på de stærkere krydderier, så
de ikke bliver skræmt helt væk.
½ græskar (Hokkaido er et skønt spiseligt græskar)
5 kartofler
½ blomkål
3 gulerødder
5 hele hvidløg
1 cm. ingefær
1 løg
2 tsk. Salt
1 tsk. Spidskommen
1 chili
¼ l. fløde
Græskaret skæres midt over, og udhules. Dvs. at kernerne
skal skrabes ud. Skæl kartofler og gulerødder, ingefær, løg og hvidløg. Skær
græskar med skræl på, kartofler, gulerødder, løg, hvidløg og blomkål i grove
tern, og læg det i en stor gryde. Hæld vand i, så det dækker. Skyl chilien og skær den over. Fjern kernerne
og læg begge halvdele i suppen. Tænd for det, put salt og spidskommen i, og lad
det koge i ca. et kvarter. Når det hele er blødt, fisker du chilien op igen, og
blender hele balladen med en stavblender. Når det hele er blendet, så skum
suppen inden du hælder fløden i. Rør lidt og servér J
Vi spiste det med en klat fromasie frais ovenpå og
speltflutes til. (Se opskrift på dem under september)
Tip!! Hvis der stadig er klumper i, så si det gennem en
sigte inden du serverer det, eller hælder det på termoflasken til turen.
Den er også god at tage med i haven til efterårshygge ved
bålet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar