torsdag den 30. oktober 2014

Burgerboller med groft durum


I går fik vi burgere til aftensmad, med kylling og blandet salat. Skøn aftensmad, som samtidig gør madpakken rigtig nem til dagen efter. Jeg er personligt meget vild med burgere, da de kan varieres i det uendelige og vi kan få brugt de rester vi har i køleskabet.  Og så er det bare vildt lækkert at få burger med i madpakken. Hos Filippa er dette et kæmpe hit J


 

300 g. hvedemel

100-125 g. groft durum

50 g. havregryn

15 g. gær

2 dl. Koldt vand

1 dl. Yoghurt naturel

1 tsk. Groft salt

1 tsk. Rørsukker eller honning

1 æg


Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt yoghurt og æg, sukker og salt. Bland durum mel og havregryn, og hæld det op i røreskålen til det andet. Til sidst tilsættes hvedemelet. Hold ca. 50 g. mel tilbage. Det kan du evt. tilsætte hvis dejen bliver alt for klistret. Ælt i røremaskine på middel hastighed i 10 min.

Dejen skal hæve i 2-3 timer på køkkenbordet.

Del dejen i 12 kugler, som trilles til boller og sættes på bagepladen. Giv dem et let tryk med håndfladen, så de bliver flade. Efterhæves i ca. 20-30 min. (kan springes over hvis tiden er knap). Pensl bollerne med mælk og drys sesamfrø henover.

Bages i knap 20 min. på 225 grader

Ingen kommentarer:

Send en kommentar