I aften er det skærtorsdags aften. En aften, hvor vi
mindes at Jesus spiste sit sidste måltid med hans 12 venner (De kaldtes også
for disciplene). Det er her nadveren tager sin begyndelse, hvor Jesus deler
brød og vin ud, for at vi skal mindes ham.
Vi har den tradition her i vores hus, at vi holder
skærtorsdag aften selv. Vi bager usyret brød, og fortæller den oprindelige
historie, om hvordan Isralitterne blev sat fri fra Kong Farao, og i hast måtte
pakke alt det de havde, for at flygte om natten. Der blev kun en lille tid til
at lave et påskemåltid, derfor det usyrede brød, som ikke har gær i, og derfor
ikke skal hæve.
Det er en fantastisk aften, og det er fantastisk at have
denne tradition sammen. Det er skønt, at samles omkring måltidet, og få en
rigtig god, og dyb snak i familien, om det at tro, og om det der skete med
Jesus den gang. Har du ikke lyst, eller mod på det, så er der masser af
gudstjenester rundt omkring i landet her i aften (skærtorsdags aften).
Har du derimod lyst til at gå i gang med at bage usyret
brød til i aften, er det ret enkelt.
Opskrift:
300 g. mel
1½ dl. vand
1 tsk. olivenolie
½ tsk. salt
1½ dl. vand
1 tsk. olivenolie
½ tsk. salt
Bland alle ingredienser sammen og ælt i 2-3 min. Tryk dejen flad med hænderne og læg dejen på en bageplade med bagepapir. Prik overfladen med en gaffel
Bages i 10 min. ved 250 grader.
Rigtig god skærtorsdag aften.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar