torsdag den 2. april 2015

Usyret brød til skærtorsdag


I aften er det skærtorsdags aften. En aften, hvor vi mindes at Jesus spiste sit sidste måltid med hans 12 venner (De kaldtes også for disciplene). Det er her nadveren tager sin begyndelse, hvor Jesus deler brød og vin ud, for at vi skal mindes ham.


Vi har den tradition her i vores hus, at vi holder skærtorsdag aften selv. Vi bager usyret brød, og fortæller den oprindelige historie, om hvordan Isralitterne blev sat fri fra Kong Farao, og i hast måtte pakke alt det de havde, for at flygte om natten. Der blev kun en lille tid til at lave et påskemåltid, derfor det usyrede brød, som ikke har gær i, og derfor ikke skal hæve.

Det er en fantastisk aften, og det er fantastisk at have denne tradition sammen. Det er skønt, at samles omkring måltidet, og få en rigtig god, og dyb snak i familien, om det at tro, og om det der skete med Jesus den gang. Har du ikke lyst, eller mod på det, så er der masser af gudstjenester rundt omkring i landet her i aften (skærtorsdags aften).

Har du derimod lyst til at gå i gang med at bage usyret brød til i aften, er det ret enkelt.

Opskrift:

300 g. mel
1½ dl. vand
1 tsk. olivenolie
½ tsk. salt

Bland alle ingredienser sammen og ælt i 2-3 min. Tryk dejen flad med hænderne og læg dejen på en bageplade med bagepapir. Prik overfladen med en gaffel

Bages i 10 min. ved 250 grader.


Rigtig god skærtorsdag aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar