Med denne kage,
vil vi gerne ønske Dronning Margrethe et stort tillykke med de 75 år.
I går havde Filippa en god veninde på besøg. De gik ud i
køkkenet, og begyndte at rode i opskriftsbøgerne, for at finde en god opskrift
på en kage, som de kunne bage til Dronningen. Ingen fødselsdag uden kage, det
er klart. Chokoladen var det første de fandt frem. ”Den skal der mest af i
kagen” lød det. Og så stod sagen klar: De ville bage en chokoladekage.
De fandt forklæderne frem, og gik i gang. Der blev slået
æg ud, rørt, og hældt i. Bevægelserne af sådanne størrelser, er en lille smule
mere ukontrollerede end hos børn der er ældre. Så rod blev der nok af. Men det
var super sjovt. De fik hurtigt fordelt opgaverne: 1 læste opskriften, og den
anden fandt ingredienserne. Snart var køkkenet forvandlet til det rene
kemi-laboratorium, hvor der blev eksperimenteret med både mel, æg, smør og
sukker.
Opskriften er fra ”mandags stjerner” som også findes på
bloggen. Her er den dog som en lille bradepande, i stedet for som muffins. Men
du får også opskriften her:
450 g. mel
115 g. smør
450 g. sukker
3 æg
75 g. kakao
3 dl. Yoghurt (evt.
mere)
3 tsk. Bagepulver
3 tsk. Vaniljesukker
100 g. grofthakket god chokolade (gerne 70 %)
Fedtstoffet smeltes og
sukker tilsættes. Det røres godt rundt til det er en ensartet masse. Æggene
tilsættes et ad gangen, under omrøring. De tørre ingredienser blandes i en
anden skål. Alt blandes godt sammen til sidst, yoghurten og chokolade
stykkerne tilsættes, og hældes i muffinsforme.
Bages på 200 grader i ca. 10 min.
Billedet af den færdige kage, er taget af Mathildes mor, som fik pyntet den så fint
Billedet af den færdige kage, er taget af Mathildes mor, som fik pyntet den så fint
Ingen kommentarer:
Send en kommentar