fredag den 17. april 2015

Dronningekage


Med denne kage, vil vi gerne ønske Dronning Margrethe et stort tillykke med de 75 år.


I går havde Filippa en god veninde på besøg. De gik ud i køkkenet, og begyndte at rode i opskriftsbøgerne, for at finde en god opskrift på en kage, som de kunne bage til Dronningen. Ingen fødselsdag uden kage, det er klart. Chokoladen var det første de fandt frem. ”Den skal der mest af i kagen” lød det. Og så stod sagen klar: De ville bage en chokoladekage.

De fandt forklæderne frem, og gik i gang. Der blev slået æg ud, rørt, og hældt i. Bevægelserne af sådanne størrelser, er en lille smule mere ukontrollerede end hos børn der er ældre. Så rod blev der nok af. Men det var super sjovt. De fik hurtigt fordelt opgaverne: 1 læste opskriften, og den anden fandt ingredienserne. Snart var køkkenet forvandlet til det rene kemi-laboratorium, hvor der blev eksperimenteret med både mel, æg, smør og sukker.


Opskriften er fra ”mandags stjerner” som også findes på bloggen. Her er den dog som en lille bradepande, i stedet for som muffins. Men du får også opskriften her:

450 g. mel

115 g. smør

450 g. sukker

3 æg

75 g. kakao

3 dl. Yoghurt (evt. mere)

3 tsk. Bagepulver

3 tsk. Vaniljesukker


100 g. grofthakket god chokolade (gerne 70 %)

Fedtstoffet smeltes og sukker tilsættes. Det røres godt rundt til det er en ensartet masse. Æggene tilsættes et ad gangen, under omrøring. De tørre ingredienser blandes i en anden skål. Alt blandes godt sammen til sidst, yoghurten og chokolade stykkerne tilsættes, og hældes i muffinsforme.

 Bages på 200 grader i ca. 10 min.
Billedet af den færdige kage, er taget af Mathildes mor, som fik pyntet den så fint


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar