fredag den 10. april 2015

Små, snoede flutes


En super nem opskrift, som kan laves på et par timer incl. hævning. De smager rigtig godt, og kan bruges til næsten hvad som helst. Jeg synes formen på dem er sjove, og derfor vil de være meget dekorative at servere som flutes til suppe, eller til eftermiddagskaffen. De er også lækre, at have med i madpakken, som en lang sandwich med yndlings fyldet i. Er det til mindre børn, kan de enten laves mindre, eller skæres midt over, så der ikke går for meget til spilde.


25 g. gær

3 dl. Mælk

75 g. smør (eller 35 g. olie)

1 tsk. Salt

1 tsk. Sukker

1 æg

300 g. hvedemel

250 g. grahamsmel

Lun mælken, og opløs gæren deri. Tilføj smør, æg, salt og sukker. Tilsæt til sidst melet, og ælt det godt sammen. Gerne i 10 min. på røremaskinen.

Lad dejen hæve i 1 time.


Hæld dejen ud på bordet, med lidt mel under (kun lidt). Tril dejen til en lang stang, og skær 8-10 lige store stykker. Tril hvert stykke til en lang tynd pølse, bøj den på midten, sno dem om hinanden, og klem enderne sammen. Lad dem hvile i 15 min. Pensl dem med æg, og bag dem på 225 grader i godt 10 min.

TIP!! Drys dem evt. med sesamfrø, eller hørfrø. Så får du også lidt af det gode olie, disse super frø indeholder. Lav evt. halvt af hver. Måske bryder børnene sig ikke om det, så lav nogle uden drys.

Og så er der vist bare tilbage, at ønske dig en super hyggelig weekend, med masser af hjemmebag!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar