Disse pølsehorn er virkelig lækre. De er, som alle
pølsehorn, et kæmpe hit hos børnene. Jeg har valgt at putte en del fuldkornsmel
i, for at sikre at vi får det fuldkorn vi har brug for.
Nu kan det godt være,
at du tænker: ”Hampefrø?” Seriøst? Jeps. Hampefrø er ikke hash, det er en næringsrig
plante, fyldt med frø der indeholder klorofyl, proteiner, olier, E vitamin
(højere indhold end i hørfrø), magnesium, jern, D-vitamin og en masse
aminosyrer. Hampefrø er et virkelig superfrø både for os og vores jord. Du kan
bl.a. købe dem i Brugsen. De har en lidt nøddeagtig smag, og er meget delikate, synes jeg.
Hermed
opskriften:
25 g. gær
3 dl. Mælk
3 dl. A38
3 æg
2 tsk. Groft salt
3 spsk. olivenolie
100 g. rugmel
600 g. groft speltmel
600 g. hvedemel (evt. hvid hvede)
Lun mælken i en gryde, til den er lunken. Opløs gæren
heri, og tilsæt dernæst de våde ingredienser.
Bland de forskellige meltyper, og hæld dem i den våde dej. Ælt dejen på
en røremaskine, da det er en stor portion. Lad røremaskinen køre i 10-15 min.
så dejen bliver æltet godt igennem.
Lad dejen hvile i 2-3 timer.
Del dejen i 6 lige store kugler. Rul hver kugle ud i en
cirkel med en kagerulle, så dejen er lige knap ½ cm. tyk. Skær 8 trekanter, og
læg ½ pølse på hver trekant, i den brede ende. Fold ”flapperne” ind over
pølserne, og tril dejen fra den brede ende mod den spidse. Læg pølsehornene på
en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ½ time.
Pensl dem med æg, drys dem med hampefrø, og bag dem i
ovnen på 225 grader i 10-12 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar