Denne dej er fyldt med lækre, sunde sager og kan bruges til
mange forskellige ting. Børnene kan være med til at stikke sjove figurer ud, og
det er de fleste børn vilde med. Du kan også lave små rugbrød, lidt alá
rugfler, eller bruge dejen til at lave brød/boller med. Find yndlings pålægget
frem, og lav de lækreste sandwich til madpakken. Denne opskrift er rigtig god
til både store og små. Du kan også vælge at lave nogle helt små figurer, sætte
dem på en lille pind (man kan købe små slikkepinde-stænger i fx Panduro), og
give den med som en sund snack til mellemmåltidet, evt. sammen med lidt ost og
grøntsags stænger.
Jeg har været i køkkenet for at eksperimentere mig frem til
en opskrift, som jeg håber vil falde i god jord hos jer, og hos Filippa. Nogle
gange er det bare sjovere at spise rugbrød, når det er formet i sjove figurer,
eller i hvert fald bare lidt anderledes end den til tider, lidt tørre klemme.
Hvis du er mere til almindeligt rugbrød, så kan du sagtens
putte dejen i en almindelig smurt rugbrødsform i stedet for. Du skal dog lige
være opmærksom på, at bagetiden vil være noget længere på et helt brød, frem
for de små figurer.
Opskrift:
1 hvidtøl
25 g. gær
2 revet gulerødder
12 stenfrie dadler
½ spsk. brun farin
2 tsk. Groft salt
250 g. rugmel
340 g. hvedemel
Kør dadlerne igennem en minihakker/foodprocessor, el. lign.
Indtil det bliver en klistret masse. Riv gulerødderne på et rivejern. Opløs
gæren i hvidtøllet, og tilføj gulerødder, dadler, brun farin og salt. Tilsæt
til sidst melet. Ælt dejen på en røremaskine i 10-15 min. Lad dejen hvile i et
par timer.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og find jeres yndlings
udstikker frem. Nu skal der leges J
Læg figurerne på en bageplade med bagepapir på, og lad dem
efterhæve i ½ time, mens ovnen bliver varm.
Bages i ca. 12 min. på 225 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar