De fleste børn er ret vilde med ”cheese dippers,” som
”den leende ko” udbyder, min egen datter inklusiv. Det har dog naget mig mange
gange at købe dem, da de jo ikke indeholder det mindste gram fuldkorn, eller
andet godt. Så jeg er nu gået i køkkenet, for at eksperimentere mig frem til en
mere fiberrig udgave af disse sprøde og knasende stænger. Dejen blev rigtig
skøn, og den er super nem at arbejde med. Den er fyldt med proteiner fra
hytteosten, calcium fra mælken, skønne olier fra mandlerne og olivenolien, og
gode fuldkorn fra den grove durum. Makes me feel happy! Og det gør mig virkelig
glad, når jeg kan give mit barn disse lækre og sunde sager med i madpakken,
samtidig med at de smager godt og ser festlige ud.
Mens jeg stod og lavede dem, gik det op for mig, at der
var alt for meget dej. Så mange stænger kunne vi alligevel ikke spise. Derfor
besluttede jeg mig for at lave flere forskellige ting, ud af samme opskrift –
og det lykkedes ganske godt, hvis jeg selv skal sige det… Derfor blev det til
både cheese dippers, pizzasnegle, og
tomatsnurrer. Det gjorde mig helt vildt glad, da jeg så resultatet, for nu
er der bare lækre madpakke ting, til et stykke tid. Fantastisk.
Opskrift:
25 g. gær
4 dl. mælk
100 g. hytteost
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. Sukker
1 tsk. Salt
100 g. mandelmel
300 g. groft durummel
300 g. hvedemel
Vej mandlerne, og kør dem igennem en minihakker, så det
bliver til fint, fint mel. Ejer du ikke en minihakker, så kan du også købe
mandelmel i supermarkederne, men det er noget dyrere. Du kan også udelade det,
og så komme lidt mere groft mel i, eller hørfrø. Lun mælken til den er håndvarm,
og opløs gæren heri. Tilføj hytteost, olivenolie, sukker, salt og mandelmel.
Bland meltyperne, og hæld dem i den våde dej. Kør den på røremaskinen, og ælt
den godt i 10 min. Lad den hæve i 1½ time på køkkenbordet, med et klæde over.
Cheese
dippers
Del dejen i 3 lige store dele. Den ene del triller du til
en lang pølse. Skær pølsen i ca. 40 lige store stykker og tril hvert enkelt
stykke til en tynd pølse. Læg dem på
bagepladen med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. ½ time, mens ovnen bliver
varm.
Bages i 10 min. ved 225 grader
Pizzasnegle
Rul dej nr. 2 ud til et rektangel. Smør ketchup på, og drys jeres yndlingsfyld
på. Det behøver ikke at være klassikeren med skinke og ost, men kan lige så
godt være med pesto, kylling el. lign. Tril firkanten til en roulade på den
lange side, og skær derefter skiver af den. Der bliver ca. 10-12 stk. Læg dem
på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ½ time.
Bages i 10-12 min. på 225 grader
Tomatsnurrer
Rul dejen ud, som til pizzasneglene, og skær nu på den
korte led, ca. 6 aflange strimler. Pensl dem med ketchup, eller tomatpuré. Saml
strimlen op, og slå to knuder på den. Put enderne om bagpå. Lad dem efterhæve i ½ time, pensl dem med
mælk, og drys oregano på.
Bages i 10-12 min. på 225 grader
Ingen kommentarer:
Send en kommentar