Sikke da et navn til nogle boller, tænker du nok. Ideen
er ikke min, men derimod Sif Orellanas. I hendes fantastiske bog: ”Kram i
madkassen” kommer hun med en masse gode ideer til madpakker, som er
sprængtfyldte med vitaminer og gode sager. Fantasien kommer i spil, og mange af
opskrifterne er lige til at gå til. I én af opskrifterne har hun fået
tordenguden Thor på banen, som navngiver disse rugbrødsbrud. Og det er ikke så
tit, at han blander sig i bagning og madlavning.
Jeg vil godt slå et kæmpe slag for denne fantastiske bog.
Min egen opskrift på ”Kaptajn Karlsens briller” har også fået en plads her i
award udgaven, og det er jeg mægtig stolt af. Bogen kan lånes på biblioteket,
hvis du lige vil tjekke den ud, inden du køber den. Den kan købes på Sif
Orellanas egen hjemmeside: ”tinkerbellbooks.dk”
Her er et godt bud på nogle lækre rugbrødsbrud, som nemt
kan erstatte rugbrødet i madpakken. De er nemme at lave, det eneste der er
svært er, at få skåret dem pænt ud, når dejen ligger på bagepladen. Det
lykkedes ikke så godt for mig, men det er okay, for smagen er stadig den samme.
Jeg har ændret en smule på opskriften, da kerner ikke går så godt herhjemme…
Men smid blot kerner i, hvis dit barn er vild med det.
Opskrift:
3 dl. Vand
1 dåse hvidtøl
25 g. gær
3½ dl. Kærnemælk
1 spsk. salt
700 g. rugmel
200 g. hvedemel
Gæren smuldres i vand og øl, hvorefter kærnemælken og
saltet tilsættes. Vej melet af, og hæld det op i fadet. Ælt dejen rigtig godt
igennem, og gerne i 10-15 min. Lad dejen hvile i skålen med et viskestykke over,
i 2 timer.
Hæld den færdighævet dej over i en lille bradepande med
bagepapir. Bred dejen ud, så den fylder hele bradepanden, som med en kage, og
sørg for at den er så ensartet som muligt hele vejen. Lad dejen efterhæve i 1
time.
Skær et snit igennem dejen: 3 gange på den korte led, og
4 gange på den lange. Pensl med vand, og bag dem i ca. 40 min.
NB! Ovnen skal være kold, når du sætter brødene ind. Tænd derefter på 200
grader og lad dem bage i ca. 40 min.
Når brødene er kommet ud af ovnen, og kølet af, kan du
forsigtigt brække brødene fra hinanden. Nu er de klar til at blive lagt sammen
med det lækreste pålæg, i en skøn sandwich.
TIP! Hvis du synes det lyder for besværligt
med, at lave rugbrødsbrud, så kan du sagtens forme dem til boller i stedet for.
Så bliver der 20 boller. Det er også rigtig lækkert.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar