”If you can´t beat them, eat them”
Skvalderkål er én af de mest irriterende ukrudtsformer,
vi har i haven. Vi slås med dem fra det tidligste forår, til sen efterår.
Uanset hvor meget vi graver, hakker og river, så dukker de op igen og igen, år
efter år. Man må tage hatten af for dem, de lader sig ikke kue af lidt modstand
her i livet. De har rødderne solidt plantet, og giver ikke op. Men i stedet
for, at vi hele tiden bekæmper dem, så kunne vi måske også vælge at bruge nogle
af dem, og se dem som gratis mad. For sikke et spisekammer vi så har i haven,
hvilken velsignelse.
Jeg tog derfor en ordentlig håndfuld spæde, ny udsprungne
skvalderkål. Jeg gik i gang, og det blev en succes. Her er
masser af gode, vitaminrige sager i, og de kan med god samvittighed, sendes med
en tur i madpakken. De smager skønt, og skvalderkålen giver ikke voldsom smag fra
sig, men tilpas nok til at kunne ane det ekstra krydderi der er i. Det er en
børnevenlig udgave, så hvis børnene ikke bliver forskrækkede over, at de kan se
noget grønt i deres boller, så er det en god måde at få både fuldkorn og grønt
i dem.
Opskrift:
3 dl mælk
20 g. gær
1 stor håndfuld skvalderkål
1 stor spsk. honning
1 æg
2 spsk. skyr
1 spsk. olivenolie
225 g. havregryn
225 g. sigtemel/alm. hvedemel
Skyl skvalderkålen grundigt, og hak den meget fint. Kør
den evt. igennem en minihakker, hvis du har sådan én. Opløs gæren i mælken.
Tilsæt honning, æg, skyr og olie. Mål havregryn og mel af, og tilsæt det. Ælt
dejen i 10 min. og lad den hvile i 2 timer.
Form bollerne, og sæt dem på en bageplade. Lad dem
efterhæve i ½ time. Pensl dem med mælk
Bages i ca. 10 min. på 225 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar