torsdag den 11. juni 2015

Boller med skvalderkål


”If you can´t beat them, eat them”

Skvalderkål er én af de mest irriterende ukrudtsformer, vi har i haven. Vi slås med dem fra det tidligste forår, til sen efterår. Uanset hvor meget vi graver, hakker og river, så dukker de op igen og igen, år efter år. Man må tage hatten af for dem, de lader sig ikke kue af lidt modstand her i livet. De har rødderne solidt plantet, og giver ikke op. Men i stedet for, at vi hele tiden bekæmper dem, så kunne vi måske også vælge at bruge nogle af dem, og se dem som gratis mad. For sikke et spisekammer vi så har i haven, hvilken velsignelse.

Jeg tog derfor en ordentlig håndfuld spæde, ny udsprungne skvalderkål. Jeg gik i gang, og det blev en succes. Her er masser af gode, vitaminrige sager i, og de kan med god samvittighed, sendes med en tur i madpakken. De smager skønt, og skvalderkålen giver ikke voldsom smag fra sig, men tilpas nok til at kunne ane det ekstra krydderi der er i. Det er en børnevenlig udgave, så hvis børnene ikke bliver forskrækkede over, at de kan se noget grønt i deres boller, så er det en god måde at få både fuldkorn og grønt i dem.


Opskrift:

3 dl mælk

20 g. gær

1 stor håndfuld skvalderkål

1 stor spsk. honning

1 æg

2 spsk. skyr

1 spsk. olivenolie

225 g. havregryn

225 g. sigtemel/alm. hvedemel

Skyl skvalderkålen grundigt, og hak den meget fint. Kør den evt. igennem en minihakker, hvis du har sådan én. Opløs gæren i mælken. Tilsæt honning, æg, skyr og olie. Mål havregryn og mel af, og tilsæt det. Ælt dejen i 10 min. og lad den hvile i 2 timer.

Form bollerne, og sæt dem på en bageplade. Lad dem efterhæve i ½ time. Pensl dem med mælk

Bages i ca. 10 min. på 225 grader.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar