Kombinationen af kanel, kardemomme og banan er
fantastisk. Duften der breder sig, når disse boller er i ovnen, er virkelig
mundvandsdrivende. De smager også så englene synger, især når de er lune. Men
de er også rigtig gode, at have med i madpakken, til formiddagsmaden, eller til
eftermiddagen i sfo´en, eller i børnehaven. De er søde på den sunde måde, da
bananen netop giver den gode sødme, i stedet for sukker.
Opskrift:
1 stor moden banan
20 g. gær
2½ dl. Mælk
1½ dl. Skyr
250 g. rugmel
250 g. hvedemel
1 tsk. Kanel
1 tsk. Salt
1 tsk. Kardemomme
Start med at mose bananen i en dyb tallerken. Smuldr
gæren i mælken, tilsæt skyr og den mosede banan. Bland krydderierne med melet,
og hæld det hele sammen. Ælt dejen i 10 min. på mellem hastighed på
røremaskinen. Lad dejen hæve i 2 timer.
Dejen er ret klistret, så du skal ikke tage den ud på
bordet. Fyld vand i et glas, og dyp dine fingre heri. Tag en klump dej op i
hånden og form den til en bolle. Læg den på bagepladen, og dyp dine fingre
igen, inden du går i gang med den næste. Fortsæt på den måde. Du slipper dermed
for en klistret bordplade, og mel over det hele.
Lad bollerne efterhæve i ca. ½ time
Pensl. Dem med vand og bag dem i ca. 10 min. på 225
grader
Ingen kommentarer:
Send en kommentar