Jeg er ret vild med tærter, både til aftensmad, til frokosten, og i
madpakken. Jeg synes det er en super lækker måde, at komme sine madrester til
livs på, samtidig med at man kan variere fyldet i det uendelige.
Jeg har dog kørt med den samme, traditionelle tærtebund, i mange år – så nu
skulle der ske noget nyt. Jeg fandt denne opskrift på tærtebund, og prøvede den
af, men god succes. Håber du vil kunne lide den.
Tærtebund
180 g
grahamsmel
2 spsk. rapsolie
100 g skyr
2 spsk. rapsolie
100 g skyr
Ælt det hele
godt sammen. Hvis dejen smuldrer, og du ikke kan få den til at hænge sammen, så
prøv at putte en skefuld mere skyr i. Det skulle gerne få den lidt mere på
geled.
Smør en tærteform
med rapsolie, og læg din dej op i formen. Mas den godt ud med dine knoer, eller
rul den først. Gør blot som du plejer (hvis du plejer at lave tærter). Sørg for
at få dejen helt ud til kanten, og godt opad kanten også.
Forbag den
på 200 grader i ca. 7 min. Imens blandes fyldet.
Fyldet:
250 g hakket
spinat
1 porre
100 g skrællet groft revet gulerod
100 g hytteost
1 dl mælk
1 æg
50 g finvalset havregryn
1 tsk. groft salt
1 porre
100 g skrællet groft revet gulerod
100 g hytteost
1 dl mælk
1 æg
50 g finvalset havregryn
1 tsk. groft salt
Topping:
Revet ost
til at drysse over tærten til sidst.
Start med at
tø den hakkede spinat op fra fryseren. Skyl og skær porren fint, skyl, skræl,
og riv gulerødderne, og hæld det hele op i en skål. Tilsæt resten af
ingredienserne og bland det hele godt. Smag til med lidt krydderi, hvis du er
til det.
Hæld fyldet
på tærtebunden, drys den revne ost over og bag tærten i ca. 20 minutter.
Server med
et lækkert flute til. Uhm, det er godt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar