søndag den 24. maj 2015

Ruccolasalat med perlebyg


Jeg synes det er rigtig sjovt, at finde på nye salater. Her er opskriften på en lækker salat, som jeg serverede den anden aften, for vores gæster. Den faldt i rigtig god jord, og blev rost til skyerne – så det er med stor glæde, at jeg videregiver opskriften til jer. Jeg håber at I bliver lige så begejstrede for den, som vi er.


Salaten blev brugt som hovedret, hvor der også blev serveret små nye kartofler til, som tilbehør. Vi vendte dermed bøtten lidt på hovedet, fordi det tit er kartofler/ris/pasta, som der bliver lavet mest af. Her var det grøntsagerne der kom i centrum og det fungerede rigtig godt. Så det er absolut ikke sidste gang, vi gør det på den måde. Der er smæk på farverne, og der er proppet med alverdens sunde vitaminer og mineraler – så guf endelig løs. Og gem endelig noget til madpakken dagen efter…

Opskriften er enkel:

2 store håndfulde ruccola

4 dl. Perlebyg

1 glas sorte oliven, uden sten

2 hele peberfrugter, tag evt. forskellige farver

1 håndfuld saltede peanuts

1 håndfuld tørrede gojibær

Start med at koge perlebyggen. Følg anvisningen på pakken/posen. Lad dem køle helt af, inden du blander dem med resten af ingredienserne. Læg derefter perlebyggen i bunden af en stor salatskål. Skyl, og tør ruccolaen og peberfrugterne. Skær peberfrugterne i små tern, og hæld det over perlebyggen. Hæld vandet fra olivene, og hæld dem i skålen. Drys til sidst med saltede peanuts og de tørrede gojibær. Sæt to skeer i, og bland det godt sammen.


Rigtig glædelig pinse til jer alle!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar