I min evige jagt på sundere snacks til vores hygge
stunder herhjemme, blev jeg anbefalet disse af min fantastiske diætist. Frosne
bananer iklædt et sjal af chokolade… uhm… whats not to like…
Jeg synes tit, at vi bliver lidt overrumplede af den søde
trang, når skoledagen er omme. Især når det er varmt i vejret, er det bare
skønt at komme hjem, og hygge med en is i haven. Men de lækre is, som findes i
supermarkederne, er bare ikke særlig gode for kalorieregnskabet. Der er masser
af unødvendige tilsætningsstoffer, sukker og fløde i, som vores krop ikke har
godt af. Ved at tænke frugt ind i hverdagen, på en lidt anderledes måde, kan vi
både få noget der afkøler, stiller sukkertrangen, og samtidig giver os de
vitaminer, vi har så godt af. Der er ingen vitaminer i supermarkedets frysedisk
(når det handler om is), så her kan du hente nogle helt ekstra goder, ved at
købe nogle bananer, og lave isen selv.
Det er såre simpelt, og det skal det være. Der er ikke
mange, som har særlig meget ekstra tid at gøre godt med, i en travl hverdag.
Denne is, kan de lidt større børn selv lave, og selv lægge i fryseren. Lav en
lidt større portion i weekenden, så du har til hele børneflokken i løbet af ugen.
Opskrift
2 bananer
Ispinde, eller spyd
Smeltet, mørk chokolade
Frysetørrede hindbær (eller krymmel, men begge dele kan
udelades)
Skræl bananerne, og skær dem over på midten. Sæt en pind
i den ene ende, og skub den godt ind, så isen ikke ryger af. Smelt chokoladen, og
dyp bananen i den varme chokolade. Dyp den derefter i krymmel, eller lad den
være neutral.
Læg bananerne på en tallerken, og sæt tallerkenen i
fryseren. Efter kort tid, er chokoladen frosset, og bananerne kan stille og
roligt flyttes over i en bøtte med låg, hvis de skal ligge i fryseren i flere
dage. Selve bananen tager lidt længere tid om at blive helt frossen. Chokoladen
har det med at sætte sig fast i tallerkenen, og jeg har ikke lige fundet
fidusen til, hvordan jeg får den til at slippe pænt igen. Hvis du har et trick,
så skriv det endelig – enten her eller på min facebookside.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar