Jeg er ret glad for knækbrød, og synes de er rigtig gode
at tage med på farten, når den lille sult melder sig. Det er i hvert fald et
sundere alternativ til både slik, og andet købe snold. Har man et par stykker
af disse knækbrød, og en banan med, så er man godt dækket ind, til et
mellemmåltid.
Mange børn er også ret vilde med dem, og de er gode at
have med i formiddags madpakken, evt. sammen med frugt og grøntsags stænger.
Put evt. lidt smørreost i en bøtte, som barnet kan dyppe knækbrødet i.
Jeg har været så doven, at jeg har købt en pose med
forskellige kerner i, som er en kornblanding til knækbrød. Har du ikke sådan en
pose på lager, kan du sagtens bruge de frø/kerner du allerede har i skabet. Her
skal du bruge:
60 g. Solsikkefrø
60 g. Græskarkerner
60 g. Hørfrø
60 g. Sesamfrø
60 g. Havreflager/rugflager
300 g. hvedemel
1 dl. Rapsolie
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Salt
3 dl. Koldt vand
Bland alle de tørre ingredienser sammen, tilføj de våde,
og rør det hele sammen til en klistret masse. Del dejen i to, og hæl den ene
halvdel ud på et bagepapir. Læg et andet bagepapir over og rul dejen tyndt ud,
imellem de to bagepapirer. Så klistrer det ikke til rullen, og du slipper for
at have fingre i dejen. Når du har rullet den helt tyndt ud, kan du lige så
let, tage det øverste bagepapir af, og smide det i skraldespanden. Det nederste
bagepapir med dejen på, lægger du på en bradepande. Gør det samme med den anden
dejklump. Kør riller med et pizzahjul, gennem den bløde dej, og sæt dem ind i
ovnen.
Bages på 170 grader varmluft i ca. 20 min.
Når de kommer ud af ovnen, har de en let gyldenbrun
farve, og kan let knækkes i mindre stykker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar