søndag den 8. marts 2015

Super nemme knækbrød


Jeg er ret glad for knækbrød, og synes de er rigtig gode at tage med på farten, når den lille sult melder sig. Det er i hvert fald et sundere alternativ til både slik, og andet købe snold. Har man et par stykker af disse knækbrød, og en banan med, så er man godt dækket ind, til et mellemmåltid.

Mange børn er også ret vilde med dem, og de er gode at have med i formiddags madpakken, evt. sammen med frugt og grøntsags stænger. Put evt. lidt smørreost i en bøtte, som barnet kan dyppe knækbrødet i.


Jeg har været så doven, at jeg har købt en pose med forskellige kerner i, som er en kornblanding til knækbrød. Har du ikke sådan en pose på lager, kan du sagtens bruge de frø/kerner du allerede har i skabet. Her skal du bruge:

60 g. Solsikkefrø

60 g. Græskarkerner

60 g. Hørfrø

60 g. Sesamfrø

60 g. Havreflager/rugflager

300 g. hvedemel

1 dl. Rapsolie

1 tsk. Bagepulver

1 tsk. Salt

3 dl. Koldt vand

Bland alle de tørre ingredienser sammen, tilføj de våde, og rør det hele sammen til en klistret masse. Del dejen i to, og hæl den ene halvdel ud på et bagepapir. Læg et andet bagepapir over og rul dejen tyndt ud, imellem de to bagepapirer. Så klistrer det ikke til rullen, og du slipper for at have fingre i dejen. Når du har rullet den helt tyndt ud, kan du lige så let, tage det øverste bagepapir af, og smide det i skraldespanden. Det nederste bagepapir med dejen på, lægger du på en bradepande. Gør det samme med den anden dejklump. Kør riller med et pizzahjul, gennem den bløde dej, og sæt dem ind i ovnen.

Bages på 170 grader varmluft i ca. 20 min.


Når de kommer ud af ovnen, har de en let gyldenbrun farve, og kan let knækkes i mindre stykker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar