tirsdag den 3. februar 2015

Spinatkranse


Uh, de er gode, disse spinatkranse. De kan bruges til uendeligt meget, men jeg synes især de er gode som brød til suppe, og sandwich brød til madpakken. Fyld dem med laks, salat, tomat og agurk, eller lige hvad dine børn godt kan lide. De mætter en del pga. det høje indhold af fuldkorn, så der skal ikke så mange til. Hvis du ønsker dem mindre, så deler du blot dejen i 12, i stedet for i 6, når den har hævet. Så får du nogle små kranse i stedet for. Det kan være godt til de mindre børn, og til dem som ikke spiser så meget.


Til 6 spinatkranse

3 dl. Koldt vand

20 g. gær

En håndfuld fint hakkede spinatblade

2 spsk. rapsolie

1 tsk. Salt

300 g. hvedemel

200 g. hvid hvede

100 g. grahamsmel

 

Opløs gæren i vandet, og tilføj alle de våde ingredienser. Put spinatbladene i en mini hakker, hvis du har sådan én, eller kør dem igennem en persillehakker. Hæld dem i dejen sammen med salt. Tilsæt til sidst de forskellige meltyper. Ælt dejen i ca. 10 min. og lad den hæve i 4 timer.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 6 dele. Tril hver del til en pølse, og saml dem til kranse. Hvis enderne har svært ved at hænge sammen, så dyp fingeren i lidt vand, og ”lim” dem sammen. Det er vigtigt at de ikke går fra hinanden under bagningen, så mister de deres flotte facon. Lad dem efterhæve i ½ time, pensl dem med mælk, og sæt dem i ovnen. Bages i 15-20 min. på 225 grader


TIP! Hvis du ikke har ovenstående meltyper, så brug blot dem du har, så længe at melmængden er den samme

TIP! Du kan godt koldhæve dejen natten over i køleskabet. Du skal bare halvere mængden af gær, putte dejen i køleskabet  – og så er de klar til at blive formet, når du står op.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar