Uh, de er gode, disse spinatkranse. De kan bruges til
uendeligt meget, men jeg synes især de er gode som brød til suppe, og sandwich brød til madpakken.
Fyld dem med laks, salat, tomat og agurk, eller lige hvad dine børn godt kan
lide. De mætter en del pga. det høje indhold af fuldkorn, så der skal ikke så
mange til. Hvis du ønsker dem mindre, så deler du blot dejen i 12, i stedet for
i 6, når den har hævet. Så får du nogle små kranse i stedet for. Det kan være
godt til de mindre børn, og til dem som ikke spiser så meget.
Til
6 spinatkranse
3 dl. Koldt vand
20 g. gær
En håndfuld fint hakkede spinatblade
2 spsk. rapsolie
1 tsk. Salt
300 g. hvedemel
200 g. hvid hvede
100 g. grahamsmel
Opløs gæren i vandet, og tilføj alle de våde ingredienser.
Put spinatbladene i en mini hakker, hvis du har sådan én, eller kør dem igennem
en persillehakker. Hæld dem i dejen sammen med salt. Tilsæt til sidst de
forskellige meltyper. Ælt dejen i ca. 10 min. og lad den hæve i 4 timer.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 6
dele. Tril hver del til en pølse, og saml dem til kranse. Hvis enderne har
svært ved at hænge sammen, så dyp fingeren i lidt vand, og ”lim” dem sammen.
Det er vigtigt at de ikke går fra hinanden under bagningen, så mister de deres
flotte facon. Lad dem efterhæve i ½ time, pensl dem med mælk, og sæt dem i
ovnen. Bages i 15-20 min. på 225 grader
TIP! Hvis du ikke har ovenstående meltyper, så
brug blot dem du har, så længe at melmængden er den samme
TIP! Du kan godt koldhæve dejen natten over i
køleskabet. Du skal bare halvere mængden af gær, putte dejen i køleskabet – og så er de klar til at blive formet, når du
står op.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar