onsdag den 18. februar 2015

Rugboller med chokolade


Disse boller er rigtig lækre, især når de spises lune på en råkold vinterdag, som i dag. Og så er der bare noget ved chokolade boller, som kan gøre ethvert barn jublende glad. Det er selvfølgelig ikke noget de skal have hver dag, men en gang imellem er det helt i orden. Jeg ville i hvert fald nødigt undvære de ting, som også er med til at forkæle vores ganer, og forsøde tilværelsen lidt. Derfor kommer de på bloggen, på en helt almindelig onsdag.

Bollerne kan med fordel bruges til fødselsdage. De er søde, men samtidig er de fyldt med alle de gode ting fra rugmelet, som gør dem mættende, og giver maven nogle fibre at arbejde med. Derudover er de lækre, som en lille snack om eftermiddagen, sammen med noget frugt, efter skoletid.


Opskrift på 12 boller

2 dl. Mælk

25 g. gær

2 æg

1½ spsk. rapsolie

1 tsk. Salt

2 tsk. Sukker

100 g. hakket, mørk chokolade

200 g. rugmel

250 g. hvedemel

Lun mælken til den er håndvarm, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, olie, salt og sukker. Hak chokoladen groft, og tilføj det til dejen. Vej melet af, og tilsæt det til sidst. Æltes på medium hastighed i 10-15 min.

Hvile i 2 timer

Hæld dejen ud på et rent køkkenbord, og tril en pølse, som du skærer i 12 stykker. Tril hvert stykke til en bolle, og sæt den på bagepladen med bagepapir på. Efterhæver i ca. ½ time.

Pensl dem med æg, og bag dem ved 225 grader i ca. 10 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar