Disse boller er rigtig lækre, især når de spises lune på
en råkold vinterdag, som i dag. Og så er der bare noget ved chokolade boller,
som kan gøre ethvert barn jublende glad. Det er selvfølgelig ikke noget de skal
have hver dag, men en gang imellem er det helt i orden. Jeg ville i hvert fald nødigt
undvære de ting, som også er med til at forkæle vores ganer, og forsøde
tilværelsen lidt. Derfor kommer de på bloggen, på en helt almindelig onsdag.
Bollerne kan med fordel bruges til fødselsdage. De er søde,
men samtidig er de fyldt med alle de gode ting fra rugmelet, som gør dem
mættende, og giver maven nogle fibre at arbejde med. Derudover er de lækre, som
en lille snack om eftermiddagen, sammen med noget frugt, efter skoletid.
Opskrift
på 12 boller
2 dl. Mælk
25 g. gær
2 æg
1½ spsk. rapsolie
1 tsk. Salt
2 tsk. Sukker
100 g. hakket, mørk chokolade
200 g. rugmel
250 g. hvedemel
Lun mælken til den er håndvarm, og opløs gæren heri.
Tilsæt æg, olie, salt og sukker. Hak chokoladen groft, og tilføj det til dejen.
Vej melet af, og tilsæt det til sidst. Æltes på medium hastighed i 10-15 min.
Hvile i 2 timer
Hæld dejen ud på et rent køkkenbord, og tril en pølse,
som du skærer i 12 stykker. Tril hvert stykke til en bolle, og sæt den på
bagepladen med bagepapir på. Efterhæver i ca. ½ time.
Pensl dem med æg, og bag dem ved 225 grader i ca. 10 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar