Denne müsli er ret hurtig og nem at tilberede. Den smager
skønt ovenpå yoghurt, skyr, eller andre surmælksprodukter. Jeg bruger den tit
ovenpå havregryn sammen med blåbær, og det giver mig lige det kick jeg har brug
for til at starte min dag. Jeg kan også godt tage det om eftermiddagen, som
snack ovenpå koldskål eller yoghurt.
I supermarkedet kan man købe en pose med blandede
kerner/frø. Bl.a. er der solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø, og sesamfrø.
Den bruger jeg tit – det behøver nemlig ikke at være så besværligt at lave sin
egen müsli.
Jeg starter med at hakke ca. 100 g. nødder og mandler, og
smider dem på en tør, varm pande. De ristes lidt, inden jeg putter en stor spsk.
honning på panden. Når den er næsten smeltet, skruer jeg ned for varmen, til
middelvarme, og smider ca. 200 g. grovvalsede havregryn på. Når de er blandet
godt med honning, nødder og mandler, hælder jeg resten af kernerne i, og vender
det godt. Husk hele tiden at vende det, og i det hele taget at være der, for
det brænder nemt på. (og hvis sesamfrøene først er begyndt at poppe, så springer
de rundt som popcorn uden låg)
Det hele tager max. 15 min. Når du synes de har fået nok, så
tager du panden af blusset, og hælder müslien over i en anden skål, hvor det
kan stå og køle af inden det skal serveres.
Hvis dit barn er vild med det, så giv det en bøtte yoghurt
med til eftermiddags madpakken, og en anden bøtte med müslien. Så kan han/hun
selv putte det på, så det ikke bliver for blødt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar