torsdag den 10. juli 2014

Fætter Markus´ kanelkage



Her er opskriften på noget nær verdens bedste kanelkage. Vi fik den serveret hos børnenes fætter, Markus på 12 år, som selv havde lavet den. Jeg var dybt imponeret over at han kunne trylle en så lækker sag frem, så den skulle absolut med her på bloggen, og deraf navnet. Det er en kage, som er rigtig god at servere en fredag eftermiddag efter skole, eller som ”klasse-kage” til børnefødselsdag el.lign. Den er meget luftig, og den duft den frembringer, mens den bager i ovnen, kan føre én op i de højere luftlag.

Glæd dig! Den er alle kalorierne værd!!

800 g. mel

800 g. sukker

4 tsk. Natron

4½ tsk. Kanel

250 g. smeltet smør

1 L. kærnemælk

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Tilsæt til sidst kærnemælk og den smeltede smør. Røres rigtig godt til der ingen klumper er tilbage, og dejen er ensartet.

Bages ved 200 grader i ca. 45 min.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar