søndag den 1. juni 2014

Kyllinge nuggets med kartofler i ovn og råkost


 


Jeg må nok sige at denne aftensmad var et gevaldigt hit, for både børn og voksne. Det er nem aftensmad, og det meste kan ”tippes” direkte i ungernes madpakker bagefter, hvis der vel at mærke bliver noget til overs, for der ryger en del ned J Jeg lavede også en portion fuldkornspasta ved siden af. Den bliver brugt i morgen sammen med nuggets´ne.  En anden version er også at skære nuggets´ne  i mindre stykker, og sætte dem på spyd sammen med fx agurk og tomat.

Opskrift

Kyllingefilet i små strimler/skiver

Rasp

Æg

Olie til stegning

Kartofler

Salt

Peber

Gulerødder

Spidskål

Skræl kartoflerne og skær dem i små skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir på, og smør dem med lidt olie, hvorefter de drysses med salt. Bages ved godt 200 grader i ca. 25 min. Hold øje med at de ikke bliver brændte.

Imens kartoflerne er i ovnen, kan du begynde at forberede kyllinge-nuggets. Knald et/to æg (alt efter hvor mange I er) ud i en dyb tallerken, og pisk det med en gaffel. Tag en dyb tallerken mere og hæld rasp, salt og peber op i, og bland det sammen. Tag derefter en kyllingefilet, og dyp den først i æg, og derefter i rasp. Gør det samme med dem alle sammen, og læg dem til sidst på en varm stegepande med lidt olie i. Varm dem godt igennem til de bliver gylden sprøde udenpå og hvide/møre indeni.

Skræl gulerødder, riv dem og skær spidskålen groft. Bland det hele i en skål.

Velbekomme!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar