Disse boller bliver bagt næsten hver uge hjemme hos os. Det
er et must i fryseren, og det er rigtig skidt at løbe tør for dem. Filippa
elsker dem, og veninderne spiser også rigtig godt af dem, når de kommer på
besøg. Filippa har valgt at kalde dem for ”Hesteboller,” da de jo indeholder
gulerødder ;)
De er rigtig gode som en mellemmad til formiddag, eller i
eftermiddags madpakken bare med smør, smørreost, et stykke ost, eller enbart. De kan også sagtens bruges som
sandwichboller til frokost med salat ,kyllingestykker o.lign. i. Vi bruger dem
også til når vi kommer hjem fra skolen om eftermiddagen. Der er børnene tit
sultne, og da disse boller er fulde af gode fibre, bliver børnene dejligt mætte
af dem.
Her er opskriften:
60 g. smør
4 dl. Mælk
1 dl. A-38
25 g. gær
2 tsk. Groft salt
1 tsk. Sukker
1 æg
3 revne gulerødder
150-200 g. rugmel
550-600 g. hvedemel
Smelt smørret, og bland mælk og A- 38 heri. Smuldr. Gæren i
det. Tilsæt de andre ingredienser, og start røremaskinen. Lad den køre stille
og roligt de første 3-4 min. Sæt derefter tempoet højere op, og lad den ælte
dejen i 10 min. Lad den hæve tildækket i godt 2-3 timer ved stuetemperatur. Del
dejen i 20, og form dem til boller. Pensl bollerne med mælk eller æg, drys dem
evt. med solsikkekerner, græskarkerner eller speltflager. De bages ved 200 g. i ca. 12-15 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar