onsdag den 11. juni 2014

Koldskål




 

Jeg er personligt ret vild med koldskål. En klassiker som bare holder, og som virker når det er vildt varmt, og man trænger til noget læskende om eftermiddagen. De fleste børn elsker den, og den er virkelig god at servere efter skoletid, til trætte, varme børn. Det fylder dem med ekstra energi, og giver dem den ekstra væske, som er så vigtigt når det er rigtig varmt.

Der findes utallige opskrifter på koldskål, men vores favorit her i familien er vores egen hjemmelavede version:

1 l.  A-38

1 l. kærnemælk

4 pasturiserede æggeblommer

2 tsk. Sukker

1 vaniljestang

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tag noget af sukkeret og mas det sammen med vaniljekornene, så du får hjemmelavet vaniljesukker. Æggeblommerne, sukkeret og vaniljesukkeret piskes godt sammen. Derefter tilsættes A-38, og det hele piskes/røres til en ensartet masse. Til sidst tilsættes kærnemælken, og der røres godt. Koldskålen serveres iskold – og gerne med friske jordbær/hindbær/blåbær el. lign. til. Her har jeg drysset et mynteblad på, det smager også rigtig godt til.

Nyd nu sommervarmen derude, og vær god ved dig selv – du fortjener det!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar