tirsdag den 1. marts 2016

kokosmuffins


Er der noget bedre end en kop varm te/kaffe/kakao og en lun muffin, når kulden er svær at vriste af sig? Så trænger man til noget at lune sig på, både indvendig og udvendig. At sætte sine hænder på et glas varm kakao, og spise en lun muffin – det er altså indbegrebet af hygge i min verden.


Disse muffins kan jeg dog ikke selv tage æren for. De er Mette Blomsterbergs opskrift, fra den fantastiske bog: ”Blomsterbergs lækkerier for hele familien.” Der er så mange nemme, og eminent lækre ting i, at jeg bare får lyst til at lave dem én efter én. Så hvis du mangler en lettilgængelig bog, som du og dine børn kan kaste jer over i weekenden, så er denne her helt perfekt. Den er ikke sund – indrømmet, men den er netop til weekenden, hvor man godt må skeje lidt mere ud, eller til fødselsdage og familiekomsammen.

Opskrift:

½ vaniljestang

200 g. sukker

200 g. stuetempereret smør

4 æg str. L.

100 g. hvedemel

50 g. kokosmel

1½ tsk. bagepulver

Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en lille spids kniv. Mas kornene med en lille smule af sukkeret, så kornene skilles ad. Pisk vaniljesukker, sukker og smør sammen med en elpisker, til det er en hvid, luftig masse. Pisk æggene i ét af gangen. Bland mel, kokosmel og bagepulver sammen og sigt det i den våde masse. Vend det forsigtigt i, til dejen bliver ensartet.

Hvis du har en muffinsform med 12 huller, er det nu du kan bruge den. Det passer nemlig ca. til mængden af dej. Put papirs muffinsforme i hullerne, og fyld dem med dej, så de er ca. ¾ fulde. Hvis du har en sprøjtepose, er den genial til at fylde formene op med. Så har du nemlig helt styr på dejen, så den ikke løber eller drypper udenom.

Bag kagerne i ovnen ved 185 grader i ca. 15 min.

De er ualmindelig lækre som de er, men du kan også pynte med glasur hvis du gerne vil have den lidt sødere, eller bare se godt ud, når du serverer den. Når glasuren er på, kan du pynte med hvad som helst du har i skabet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar