Jeg er ved at tømme min fryser for diverse rester af sidste
års havehøst. Der fandt jeg bl.a. en pose hakket persille, og fik derfor lyst
til at prøve det i brød. Det giver bare en rigtig god smag, og et ekstra tvist
til et skønt brød. Samtidig er det ret mildt, så børnene bliver ikke skræmte
over at der er ”grønne prikker” i det ;)
Opskrift:
2½ dl. Vand
1 dl. Skyr (neutral)
25 g. gær
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 bundt hakket persille (evt. fra frost)
1 æg
200 g. fuldkornshvedemel
450 g. hvedemel (evt. hvid hvede)
Start med at opløse gæren i vandet, og tilføj derefter de
våde ingredienser, incl. Den hakkede persille. Bland meltyperne og saltet
sammen, og hæld det i dejen. Ælt den godt på røremaskine – gerne i 10 min. Lad
den hæve i ca. 2 timer.
Hæld den ud på et meldrysset bord, og form den til et brød.
Sæt den på en bradepande med bagepapir, og skær 4 snit i det inden du lægger
viskestykke over, og lader den efterhæve i ½ time, mens ovnen bliver varm.
Pensl dem med sammenpisket æg.
Bages på 225 grader i ca. 20 min. Når du tager den ud af
ovnen, så bank med knoerne i bunden af brødet. Hvis det lyder hult, er det
færdigt, hvis ikke, skal den lige have lidt mere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar