Så sender vi Maja af sted på camping i en uge, sammen med
en masse skønne unge mennesker. Til campingen ville hun gerne have nogle boller
med, og arbejdsfordelingen faldt ud på den måde, at jeg lavede dejen, og hun
formede bollerne. Godt teamwork. Bollerne skal bruges til både morgenmad og
frokost boller, hvilket de egner sig glimrende til. Der er også godt med rugmel
i, som både giver mæthed, og en masse fibre til kroppen at arbejde med.
Jeg skal i hvert fald have bagt en portion til os selv,
for de var da ret gode.
Opskrift:
200 g. rugmel
100 g. ruggryn eller alm. havregryn
400 g. hvedemel
6 dl. Vand
2 spsk. Olivenolie
2 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt olie, salt og sukker.
Vej melet af, og tilsæt det til sidst. Giv den en ordentlig omgang på
røremaskinen i ca. 15 min. Tilføj lidt ekstra mel, hvis den virker for
klistret. Lad dejen hæve i 3 timer.
Fugt dine fingre i vand, tag en klump dej, og form den
til en bolle, som du sætter på bagepladen. Fortsæt med de efterfølgende. Lad
dem efterhæve i knap ½ time. Pensl dem med mælk, og send dem i ovnen.
Bages ved 225 grader i ca. 12 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar