Vi har mange jordbær i haven i år. De fleste af dem
spiser vi lystigt direkte fra skålen, og nyder de solmodne, lækre bær. Andre er
puttet i fryseren, så vi har lidt til vinteren, og andre igen er blevet lavet
til lækker jordbærgrød eller smoothies, som vi har spist om eftermiddagen. I
morges var jeg igen ude at plukke en stor skål, og besluttede mig for at prøve
noget nyt. Jeg har været nysgerrig på, om man mon kunne putte jordbær i en
brød-dej, for det kunne være vildt lækkert og friskt, at få med i madpakken, i
picnickurven, eller som en lækker morgenmad på terrassen.
Resultatet blev rigtig godt, så det er absolut ikke
sidste gang jeg laver det. Jeg håber, at I bliver lige så begejstrede for det,
som vi.
Opskriften:
25 g. gær
5 dl. Vand
2 spsk. hyldeblomstsirup (se tidligere indlæg), eller
alm. sirup/honning.
2 tsk. Salt
4 spsk. skyr
1 æg
15 store jordbær (gem de 5 til sidst)
250 g. rugmel
300 g. hvid hvede
500 g. hvedemel
Skær 10 jordbær i kvarte. Opløs gæren i vandet, og tilsæt
alle de våde ingredienser, inkl. salt. Vej de forskellige meltyper af og hæld
det i dejen, sammen med jordbærerne. Ælt dejen på røremaskine i 10 min. Imens
skærer du de sidste 5 jordbær i kvarte, og tilsætter dem til allersidst, sammen
med to skefulde mel. Lad maskinen køre i ½ min. mere, inden du slukker. Så er
der stadig nogle hele bær i brødet.
Lad dejen hæve i 2 timer.
Del dejen i to, og form det enten til to brød, eller til
ét brød, og resten til boller. Jeg har valgt at putte bollerne i muffins forme.
Vær dog opmærksom på at de hæver ekstra i ovnen. Mine blev lidt for store i
forhold til det jeg havde planlagt. Så næste gang jeg laver dem, vil jeg lave
dem ca. i halv størrelse – dvs. ca. 20 muffins i stedet for 11. Så passer de
bedre til en børnemadpakke.
Lad dem efterhæve i ½ time. Tænd ovnen på 225 grader, og
bag dem i ca. 15 min. Afkøles på en bagerist
Brødet smager i øvrigt rigtig skønt med en skefuld
jordbær marmelade på… mums…
Ingen kommentarer:
Send en kommentar