Uhm, jeg synes at denne sirup er så sommerlækker, og
velsmagende. Det har den klassiske smag af sirup, med et krydder strejf af
hyldeblomst. Det er rigtig lækkert. Jeg glæder mig til at smage den på
pandekagerne, og på min skyr i morgen tidlig, sammen med en god müsli. Den er
både nem at lave, og børnene kan sagtens være med til at plukke blomsterne, og
efterfølgende lave siruppen, med hjælp fra en voksen naturligvis.
30 hyldeblomst skærme
1 liter vand
1 citron skåret i skiver
Ca. 8 dl. Sukker
Put hyldeblomsterne direkte i gryden, sammen med
citronskiverne og hæld 1 liter vand over dem. Kog dem i ½ time under låg. Lad
lagen trække i ca. 15 min. bagefter. Si derefter blomster, og citronskiverne
fra, og hæld saften i et litermål. Når du har målt hvor meget saft du har,
hælder du saften tilbage i gryden, og hælder en tilsvarende mængde sukker i.
Jeg fik 8 dl. Saft, og tilsatte derfor 8 dl. Sukker. Kog det i ca. 2 timer.
Siruppen kan virke ret tynd, når den er færdig. Men efter
at have kølet af, og stået i køleskab i lidt tid, bliver den sirupstyk. Så
fortvivl ikke. Det bliver rigtig godt.
Hæld det færdige sirup på rengjorte og atamon skyllede
glas. Opbevares i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar